Stade Rennais-AEK 1-1

6η και τελευταία αγωνιστική στον Β’ Όμιλο του Europa League, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Stade Rennais στo Roazhon Park και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Η ομάδα μας είχε ήδη εξασφαλίσει από την προηγούμενη βδομάδα την πρόκριση της στον ενδιάμεσο γύρο του Europa Conference League.

Η ομάδα μας ξεκίνησε αρκετα καλά την αναμετρηση, απειλησε με Angel (3') και Rosales (15'), αλλά στο 17ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Albine να σκοράρει με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στην συνέχεια η ομάδα μας είχε την μπαλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει εκ νέου την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με την ομάδα μας να απειλεί με Pons (60'), Gyurcso (63') και στο 76ο λεπτό έφτασε στο γκολ, με τον Lopes να σκοράρει με σουτ, μετά την απόκρουση του τερματοφυλακα στο σουτ του Gyurcso. Η ομάδα μας άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι και κρατήσεις το 1-1 μέχρι τον  φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Stade Rennais (Bruno Genesio): Alemdar, Rodon, Terrier (56' Doku), Kalimuendo-Muinga (71' Truffert), Bourigeaud, Belocian, Tait, Majer (63' Ugochukwu), Assignon, Melling (63' Doue), Abline (56' Gouiri).

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Tomovic, Gustavo (88' Mikel), Angel, Milisevic, Rosales, Pons, Olatunji (91' Ανδρέου), Χριστοφόρου, Gyurcso (88' Εγγλέζου), Μάμας (74' Lopes). 

Διαιτητής: Mohammed Al-Hakim (SWE)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Fredrik Klyver (SWE)
Β' Βοηθός Διαιτητής: Max Robin Wilde (SWE)
4ος Διαιτητής: Bojan Pandžić (SWE)
VAR: Paolo Valeri (ITA)
AVAR: Roi Reinshreiber (ISR)

Κίτρινες: Tait / Milicevic, Rosales

Κόκκινες: -

«"Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση και την απίστευτη δουλειά που έκαναν οι παίκτες μου. Δείξαμε πόσο οργανωμένη ομάδα είμαστε. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και έναν πολύ καλό προπονητή, βρεθήκαμε άδικα πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος. Η εικόνα μας ήταν πολύ καλή. Και στο πρώτο μέρος ήμασταν γενναίοι, πήραμε ρίσκα, δεν ήμασταν μόνο στο αμυντικό μας τρίτο. Ένας βαθμός μετά από πάρα που καλή εικόνα. Φέραμε ισοπαλία με την 3η ομάδα στην Γαλλία και αυτό λέει πολλά. Μας άξιζε ο βαθμός, αλλά ήμασταν κοντά και στη νίκη.
Σήμερα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Παίζαμε για το γόητρο, το πρεστίζ, το οικονομικό, την ομάδα και τον κόσμο. Είμαι χαρούμενος γιατί η προσπάθεια που είχαμε, είχε και αποτέλεσμα. Με την Ρεν σε δύο παιχνίδια αξίζαμε την ισοπαλία, την περασμένη αγωνιστική έπρεπε να κερδίσουμε την Dynamo.
Είναι αρκετά δύσκολο, αν δεν παίξουμε στο μάξιμουμ, θα είναι αδύνατο να κερδίσουμε, ο Ακρίτας άξιζε περισσότερα, δεν θα έπρεπε να είναι στην τελευταία θέση. Για εμάς είναι πιο σημαντικό αγωνιστικά το παιχνίδι που ακολουθεί στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία παιχνίδια, μετά τα Ευρωπαϊκά δείξαμε ότι μπορούμε να επιστρέφουμε», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.