Σεβασμός σε αυτούς που γράφουν ιστορία…

H Εκτελεστική Eπιτροπή της ΑΕΚ Λάρνακας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας μας για την στήριξη και συμπαράσταση του στον αγώνα ενάντια στην Στεάουα στο ΓΣΠ την περασμένη Πέμπτη 29/9. Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ιστορικός όχι μόνο για την ομάδα μας αλλά και για ολόκληρο το Κυπριακό ποδόσφαιρο καθώς ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας Κυπριακής ομάδας για τους Ομίλους του Europa League. Αδιαμφισβήτητα ήταν η πρώτη αθλητική είδηση της ημέρας.

 

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν μπορεί να μην αντιδράσει και να εκφράσει την δυσαρέσκεια της για τον εντελώς απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο η αθλητική εφημερίδα “Goal News” έχει καλύψει τον αγώνα στο χθεσινό της εξώφυλλο. Μια μικρή αναφορά στο κάτω μέρος της σελίδας ήταν η όλη κάλυψη του ιστορικού αυτού αγώνα δείχνοντας ακόμη μια φορά την έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης προς τους ποδοσφαιριστές, προπονητική ομάδα, διοίκηση αλλά κυρίως προς τους φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και ευρύτερα προς την πόλη της Λάρνακας.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου η συγκεκριμένη αθλητική εφημερίδα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και την Λάρνακα με αλαζονεία και ασέβεια, συμπεριφορές που είναι συχνές και διαχρονικές. Παραδείγματα τέτοιας συμπεριφοράς από μέρους της εφημερίδας προς την ομάδα μας είναι πάρα πολλά, αρκετά  για να γράψει κάποιος βιβλίο. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες με τον τρόπο τον οποίο εκφράστηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα για την Λάρνακα μέσω άρθρου του αρχισυντάκτη της εφημερίδας κ. Ιάκωβου Κακκουρή τον Ιούλιο 2010. Ο τίτλος «Το Άπαρτχαϊντ της Λάρνακας» και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου είναι άκρως προσβλητικό για την ΑΕΚ και την Λάρνακα καθώς ο γραφών δεν δίστασε να συγκρίνει την Λάρνακα και τους κατοίκους της με τους ρατσιστές της Ν. Αφρικής. Είναι χαρακτηριστικό το καταληχτικό σχόλιο του: «Με όλο το σεβασμό, αλλά τα όσα έχουν πετύχει οι πρόσφυγες Αχνιώτες, κάνουν τους Αεκτζήδες να μοιάζουνμε «νάνους» στον αθλητισμό μας.»

 

 

Οι «νάνοι του αθλητισμού» όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο κ. Κακκουρής και η Goal News κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ομάδα η οποία προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League τιμώντας το όνομα της Κύπρου στο εξωτερικό. Θυμίζουμε ότι ενώ το σλόγκαν «Cyprus in your heart» κοσμεί τις φανέλες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Λάρνακας σε ολόκληρη την Ευρώπη, την ίδια στιγμή η “Goal News” θεωρεί την όλη προσπάθεια της ομάδας μας ανάξια επαρκής κάλυψης στο χθεσινό πρώτο-σέλιδο της εφημερίδας, δηλαδή την επόμενη μέρα του παιχνιδιού.

 

 

Η διοίκηση της ΑΕΚ Λάρνακας αφήνει την συμπεριφορά της συγκεκριμένης εφημερίδας στην κρίση του φίλαθλου κόσμου της Κύπρου και κυρίως της Λάρνακας ενώ ως συμβολικό μέτρο διαμαρτυρίας τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν ότι δεν θα αγοράζουν την Goal News μέχρι να λάβουν και δημόσια την απολογία της εν λόγω εφημερίδας.

 

 

Τελειώνοντας, αναγνωρίζουμε πλήρως το δημοσιογραφικό δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και διαμόρφωσης θέσεων. Δεν είναι όμως υπεράνω κριτικής. Πιστώνουμε λοιπόν τον εαυτό μας με το δικαίωμα να κρίνουμε τις πράξεις και παραλείψεις από το συγκεκριμένο έντυπο.