Παρουσίαση Πιντάδο και Διάσκεψη Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/8 δημοσιογραφική διάσκεψη όπου παρουσιάστηκε ο Ισπανός επιθετικός Γκόργκα Πιντάδο και ο οποίος θα αγωνίζεται για ακόμη 2 χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρόντες στη δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν παρόν ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας Γιόρντι Κρόϊφ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αντρέας Καβαλλάρης και ο Αντιπρόεδρος υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος Άντρος Πελεκάνος.

 

Αρχικά παρουσιάστηκε ο Γκόργκα Πιντάδο ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που τελικά υπέγραψε με την ομάδας, βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας και την τελικά απόφαση για το πότε θα αγωνιστεί θα πάρει ο Γυμναστής της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο. «Απ΄ ότι είδα έχουν έρθει αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Δεν θέλω να υποσχεθώ μεγάλα πράγματα, θα πω ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ΑΕΚ»
 

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο τεχνικός μας διευθυντής Γιόρντι Κρόιφ  ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με τη Ρόζενμποργκ και κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει αυτή τη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας μας. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψε με την ομάδα μας ο Γκόργκα, έχει εξεταστεί από τρεις διαφορετικούς γιατρούς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι πολύ ικανοποιητικά.»
«Είμαστε λίγο πριν από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που έχει παίξει το Σωματείο και γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξαναπούμε ότι πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που αγωνίζεται αλλά όλη η Κύπρος. Πιστεύω θα είναι δυσάρεστο αν δεν έρθει ο φίλαθλος κόσμος στο γήπεδο και για τους ποδοσφαιριστές και για όλους. Ευχαριστούμε τους πιστούς οπαδούς της ομάδας που είναι πάντα δίπλα μας χωρίς ακρότητες και ακολουθούν παντού την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο όπως το Αντώνης Παπαδόπουλος και καλώ όλους τους φιλάθλους να συμπεριφερθούν κόσμια. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα έρθουν μόνο 2-3 χιλιάδες, πιστεύω θα έρθουν περισσότεροι και θεωρώ ότι τα καλύτερα μας παιχνίδια τα κάναμε σε τέτοια γήπεδα και στον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η παρουσία του κόσμου που είναι το κλειδί. Δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησα από τη διοίκηση να αλλάξουμε έδρα, ξέρω ότι το ΓΣΖ είναι το σπίτι μας αλλά είναι καλύτερο να αγωνιζόμαστε σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Έχουμε τη δυνατότητα να αποκλείσουμε την Ρόζενμποργκ, την σέβομαι και ξέρω ότι είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε Κυπριακή ομάδα όμως μπορεί η ΑΕΚ να την αποκλείσει φτάνει να έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει στους ομίλους.»
Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας ανέφερε ότι «Είμαι πάρα πού ευχαριστημένος και χαρούμενος για την ομάδα που κάναμε, ενισχυθήκαμε ποιοτικά και θέλω να  ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη συνεργασία. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος γιατί είμαι φιλόδοξος και απαιτητικός και φέτος πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά. Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση που με βοηθάει σε ότι ζητήσω αλλά και που θέλω  να φέρω ευρωπαίκές αντιλήψεις στη Κύπρο.»

 

 

Στο τέλος μίλησε ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Άντρος Πελεκάνος: «Θέλω να ευχαριστήσω την Αλκή γα την ανακοίνωση στήριξης και την Ανόρθωση που μας παραχώρησε το γήπεδο. Είναι το πιο ιστορικό παιχνίδι για την ΑΕΚ, το πιο σημαντικό και αντιλαμβάνονται όλοι τους λόγους, θα είναι τεράστια επιτυχία αν μπούμε στους ομίλους. Αν το πιστέψουν όλοι θα έρθει και η πρόκριση. Συμφωνώ ότι το κλειδί είναι ο κόσμος. Κάνουμε άνιση μάχη με τις άλλες ομάδες γιατί η ΑΕΚ στηρίζεται οικονομικά μόνο από 30 άτομα που ανακυκλώνονται και έτσι κάνουμε κάλεσμα να έρθουν όλοι κοντά και να βοηθήσουν».