Παρουσίαση Κοινωνικού Προγράμματος 2011- 2012

Με το σλόγκαν «Η κοινωνία ευθύνης θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο» πραγματοποιήθηκε σήμερα  Παρασκευή 11/11 δημοσιογραφική διάσκεψη για το κοινωνικό πρόγραμμα της ομάδας μας. Παρών στη Διάσκεψη ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pavlides Properties κ. Αντρέας Παυλίδης, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία Pavlides Properties  είναι ο χορηγός του κοινωνικού προγράμματος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Νεκτάριος Μαρκέτος, η υπεύθυνη του τμήματος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων κ. Μαρία Γκούμα και ο αρχηγός της ομάδας μας Κέβιν Χόφλαντ.

 

 

Ο κ. Αντρέας Παυλίδης μεταξύ άλλων ανάφερε ότι «Το κοινωνικό πρόγραμμα της ΑΕΚ Λάρνακας συνάδει με την πολιτική της εταιρείας μας και μας δίνει την ευκαιρία και τη χαρά  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά να προσφέρουμε στη κοινωνία της Λάρνακας αλλά και γενικότερα, αφού κάθε κερδοσκοπικός οργανισμός ή εταιρεία οφείλει να προσφέρει και να δίνει πίσω στην κοινωνία. Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το κοινωνικό μας πρόγραμμα αγγίζει τις κατηγορίες που αφορούν τη βία στα γήπεδα, τα ναρκωτικά, τα παιδιά, το περιβάλλον, το ρατσισμό και φέτος συμπληρώσαμε και τη κατηγορία Υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή Μάρκετινγκ κ. Εύμαιο Ευθυμιάδη ο οποίος ήταν ο εμπνευστής του κοινωνικού προγράμματος πριν από τέσσερα χρόνια και χάρη στον κ. Ευθυμιάδη συνεχίζεται το κοινωνικό πρόγραμμα, τον γενικό αρχηγό ποδοσφαίρου κ. Χριστόφορο Πετρουή ο οποίος συνέβαλε στην επιτυχία όλων των εκδηλώσεων μας με τη παρουσία του ίδου και των ποδοσφαιριστών μας αλλά και τον Νεκτάριο Μαρκέτο για την οργάνωση των εκδηλώσεων όπου φέτος θα έχει και τη βοήθεια της κ. Μαρίας Γκούμα. Οι ποδοσφαιριστές μας κάθε χρόνο στηρίζουν και αγκαλιάζουν το κοινωνικό πρόγραμμα αφού είναι άνθρωποι με ευαισθησίες και παρόλο που είναι ξένοι εκτιμούν την κοινωνία που τους δίνει δουλειά και εισόδημα και φέτος είμαι σίγουρος ότι με μεγάλη τους χαρά θα συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις»

 

 

Ο αρχηγός της ομάδας μας, Κέβιν Χόφλαντ αναφερόμενος  στο κοινωνικό πρόγραμμα  είπε ότι «Είναι ο δεύτερος χρόνος που συμμετέχω σ’ αυτό το πρόγραμμα, το οποίο πιστεύω πως είναι πολύ καλό. Σαν παίκτες θέλουμε σεβασμό, αλλά πρέπει και να δείχνουμε σεβασμό στα κοινωνικά προγράμματα. Πάνω από όλα είμαστε και εμείς άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους, να επισκεπτόμαστε σχολεία και να περνάμε τα σωστά μηνύματα στα παιδιά. Τα παιδιά επηρεάζονται από την τηλεόραση και πρέπει να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν σε σωστό περιβάλλον»

 

 

Η υπεύθυνη του τμήματος Μάρκετινγκ και Δημοσίων σχέσεων κ. Μαρία Γκούμα έκανε την ανασκόπηση του κοινωνικού έργου της  περσινής χρονιάς, ανέλυσε τις κατηγορίες που θα περιλαμβάνει φέτος το κοινωνικό μας πρόγραμμα λέγοντας ότι «το κοινωνικό μας πρόγραμμα θέλουμε να είναι μια εμπειρία διαπαιδαγώγησης και κύριος στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην αθλητισμό. Το μεγαλύτερο κίνημα στο κόσμο είναι το αθλητικό και όπως είχε πει ο Nelson Mantela το 1996, ο αθλητισμός είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας στον μοντέρνο κόσμο, που ξεπερνά την προφορική και γραπτή επικοινωνία και αγγίζει άμεσα δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά όπου οι ήρωες τους είναι επί των πλείστων οι ποδοσφαιριστές. Από αυτό ορμώμενοι, εδώ και 4 χρόνια που εφαρμόζουμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα, έχοντας πάντα στο πλευρό μας την εταιρεία PAVLIDES PROPERTIES, θέλουμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας σε μια Κοινωνία Ευθύνης και να δώσουμε σωστά πρότυπα στα παιδιά ώστε να αποφύγουν σύγχρονες σειρήνες όπως τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, τη ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, το ΡΑΤΣΙΣΜΟ αλλά και να μάθουν να σέβονται το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.»

 

 

Πλάνο Κοινωνικού Προγράμματος 2011-12
Νοέμβριος: ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Δεκέμβριος: Επισκέψεις σε Ιδρύματα & Νοσοκομεία
Ιανουάριος: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Φεβρουάριος & Μάρτιος: FAIR PLAY & RACISM
Απρίλιος & Μάιος: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΓΕΝΙΚΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙ και ΥΓΕΙΑ