Ονήσιλλος-ΑΕΚ 1-5

Με νίκη 5-1 στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ονήσιλλο Σωτήρας στο «Τάσος Μάρκου», σφράγισε η ομάδα μας το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του θεσμού. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα μας είχε επικρατήσει με 8-0. Ντεμπούτο με την ομάδα μας πραγματοποίησαν οι Παρασκευάς, Μαρτής, Χαραλάμπους και Χριστάκη.

Η ομάδα μας ανέλαβε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και στο 7ο πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Gaspar να σκοράρει προ κενής εστίας μετά από πάσα του Olatunji. Στην συνέχεια η ομάδα μας απείλησε με Αναστασίου (15’), Εγγλέζου (20’) και στο 25ο λεπτό έφτασε στο 0-2 με τον Labojko να σκοράρει με κεφαλιά μετά το φάουλ του Αναστασίου και στο 33ο λεπτό στο 0-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Tomovic μετά το χέρι του Κουμάση. Ο Εγγλέζου (45+3’) είχε την τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο o ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, αλλά αυτό δεν πτόησε την ομάδα μας από το να φτάσει στο 0-4 με τον Derbyshire να σκοράρει με πλασέ μετά από πάσα του Olatunji. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με πέναλτι του Lima (65’). Στα εναπομείναντα λεπτά καλή στιγμή για την ομάδα μας είχε ο Derbyshire (73’), με το τελικό 1-5 να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό με γκολ του Olatunji μετά από λάθος στην άμυνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Oνήσιλλος Σωτήρας (Nικόλας Χριστοφή): Κωνσταντίνου, Κουμάσης, Τούμπας (58’ Παπαγεωργίου), Gassama, Μαυρουδή (58’ Pires), Αχιλλέως (74’ Havelka), Εφραιμίδης, Correia, Σωτηρίου, Καλαϊτζής (58’ Lima), Carvalho.

AEK (David Βadia): Τούμπας (46’ Παρασκευάς), Labojko, Olatunji, Αναστασίου, Εγγλεζου, Χριστοφόρου, Gaspar (33΄ Χριστάκη), Μαρτής, Ναούμ, Χαραλάμπους, Tomovic (60’ Derbyshire).

Διαιτητής: Κυριάκος Αθανασίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γιώργος Σάββα
Β' Βοηθός Διαιτητής: Γιώργος Κοντεμενιώτης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Σολωμού

VAR: Μενέλαος Αντωνίου
AVAR: Χρίστος Ε. Χρίστου
Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου

Κίτρινες: Mαυρουδή / Mαρτής

Κόκκινες: /

«Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για μένα, για να δω κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, να τους αναλύσω και να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Είχαμε δύο τραυματισμούς, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς δεν θέλαμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τώρα επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.