Oμόνοια-AEK 3-2

Ήττα με 3-2 για την ομάδα μας στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας προσπάθησε να γίνει απειλητική με τους Gyurcso (16'), Lopes (22'), αλλά στο 34ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Bezus να σκοράρει με γυριστό σουτ, χωρίς να διαφοροποιείται το οτιδήποτε στην συνέχεια. 

Tο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα μας, καθώς συο 49ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, με τον Bruno να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για τους γηπεδούχους. Η ομάδα μας αντέδρασε, είχε δοκάρι σε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Gyurcso (53') και στην εξέλιξη της φάσης έφτασε στο γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Gyurcso, μετά από χέρι του Yuste. Η ομάδα μας δεν έμεινε εκεί και στο 64ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση, με τον Olatunji να πιέζει και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Στην συνέχεια η ομάδα μας απείλησε με τον Milicevic (67'), Olatunji (82') Gama (82'), αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα δέχθηκε το γκολ στο 85' από τον Παπουλή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ομόνοια (Neil Lennon): Fabiano, Matthews, Yuste, Bruno (75' Λοίζου), Lecjaks, Bachirou, Lang, Diskerud (75' Παπουλής), Miletic, Χαραλάμπους (87' Κούσουλος), Bezus (63' Ansarifard).

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Mikel (57' Milicevic), Tomovic, Oier, Gustavo, Faraj, Lopes (73' Trickovski), Angel, Rosales (87' Romo), Gyurcso (57' Gama), Altman (57' Olatunji). 

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκος Σωκράτους
4ος Διαιτητής: Θωμάς Χατζηβασιλείου

VAR: Luigi Nasca
AVAR: Κωνσταντίνος Φωτίου
Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης

Κίτρινες: Χαραλάμπους, Παπουλής / Mikel, Gyurcso

Κόκκινες: -

«Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα σήμερα. Στο πρώτο μέρος ήταν ξεκάθαρα καλύτερη η Ομόνοια, σε όλους τους τομείς. Είμαι θυμωμένος με την ομάδα μου αλλά και με τον εαυτό μου γι’ αυτό το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα αλλά δεχθήκαμε το τρίτο γκολ που μας… σκότωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σε όλα βελτιωμένοι. Συγχαρητήρια στην Ομόνοια για τη νίκη.
Κάναμε αλλαγές προσώπων, αλλά αλλάξαμε και συμπεριφορά. Πιέσαμε ψηλά, οι ακραίοι πρέσαραν σωστά, οι ακραίοι αμυντικοί πίεσαν τους μπακ της Ομόνοιας. Είχαμε τη μπάλα, είχαμε ένταση στο παιχνίδι μας. Γι' αυτό είμαι θυμωμένος, αλλά σίγουρα παίζει και η άλλη ομάδα ποδόσφαιρο. Είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό πλάνο και πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε, είναι τον τρόπο που μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί είναι κάτι που το είδαμε και με την Δόξα, και με την Μidtjylland.
Οι αλλαγές γίνονται με βάση τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού. Η εντεκάδα που επέλεξα είχε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Dnipro-1. Μόνο οι Τοmovic και Angel ήταν τα νέα πρόσωπα. Μόνο με τη Δόξα έκανα ουσιαστικά αρκετές αλλαγές, γιατι ήταν λίγες μέρες μετά από παιχνίδι και επέλεξα να φρεσκάρω την ομάδα λόγω κούρασης. Επιλέγω πάντα την καλύτερη εντεκάδα για τη νίκη», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.