Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ 0-2

16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» και να δίνει συνέχεια στις επιτυχίες, επικρατώντας με 2-0 της γηπεδούχου ομάδας.  

Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 5' άγγιξε το γκολ, ωστόσο το σουτβτου Faraj σταμάτησε στο δοκάρι. Η ομάδα μας διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε με Faraj (10'), για να φτάσουμε στο 34ο λεπτό όταν η ομάδα μας άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά του Romo μετά από μπαλιά του Angel. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό η ομάδα μας διπλασίασε τα τέρματα της, μετά απο δυνατό σουτ του Altman. Oι τελευταίες καλές στιγμές για την ομάδα μας ήταν με Faraj (42') και Trickovski (45').

Στην επανάληψη η ομάδα μας απείλησε και πάλι πρώτη με τον Trickovski (50'), διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε τις επόμενες καλές στιγμές με Altman (64', 72'), Romo (73'), με το 0-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Nέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Miguelito, Chico (68' Klimovich)Carlitos, Dorregaray (46' Florian), Margaca (46' Κατσικάς), Φιακάς (77' Νικολάου), Felipe (68' Φράγκος), Diakite.

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Τomovic, Casas, Gustavo (88' Oier), Trickovski (81' Μάμας), Faraj (88' Gyurcso), Lopes (27' Romo), Angel, Milicevic, Pons, Altman (81' Rosales).

Διαιτητής: Aνδρέας Μ. Αργύρου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Χαράλαμπος Γεωργίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκος Σωκράτους
4ος Διαιτητής:
Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
VAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
AVAR: Μιχάλης Σωτηρίου
Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Dorregaray, Florian / Angel, Gustavo, Casas, Romo

Κόκκινες: -

«Καλησπέρα. Πήραμε τους τρεις βαθμούς, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι χαρούμενος. Πήραμε μια νίκη την οποία δικαιούμασταν. Ήμασταν σοβαροί, πετύχαμε δυο γκολ, μπορούσαμε και περισσότερα. Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το 90λεπτο. Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε σε ένα γήπεδο που δύσκολα κερδίζουμε. Πρέπει να πω ευχαριστώ στους φιλάθλους. Είμαι χαρούμενος που τους πρόσφεραν στη νίκη. Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, ειδικότερα στον κόσμο μας.
Δεν ήταν εύκολη νίκη, αξίζαμε να πάρουμε το τρίποντο. Κρατήσαμε μπάλα, κάναμε το παιχνίδι μας. Δείξαμε πολύ καλό επίπεδο σήμερα. Έπρεπε να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι και το κάναμε. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα έπρεπε να ήμασταν ανταγωνιστικοί.
Πάντα είναι σημαντικό το πως σκέφτεσαι πνευματικά. Θα πάμε στη διακοπή, θα κάνουμε Χριστούγεννα. Είναι σημαντικό που κάναμε αυτό το σερί. Και για μένα τον προπονητή είναι καλό, είναι πιο εύκολο να πίσω τον κόσμο. Είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα η ομάδα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.