Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ

Τον αποκλεισμό απο την συνεχεια του Κυπέλλου γνώρισε η ομάδα μας μετα την ήττα με 4-0, στον νοκ-άουτ αγώνα της Β’ Φάσης με αντίπαλο την Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα μας να απειλεί με Oier (12') και Trickovski (13'), αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 20ο λεπτό μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Bautheac. Η ομάδα μας αντέδρασε και είχε καλές στιγμές με Trickovski (24', 27'), δοκάρι με τον Εγγλέζου (29') και νέο δοκάρι και πάλι με τον Εγγλέζου στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το έργο της ομάδας μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, καθώς στο 53ο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Carlitos. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Dorregaray, o οποίος στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Datkovic, Gonsalves (86' Felipe), Mandjeck (86' Margaca), Carlitos, Bautheac (71' Κουμούρης), Florian (81' Dorregaray), Ofori, Diakite (86' Κατσικάς).

AEK (Jose Luis Oltra): Τούμπας, Oier (81' Gustavo), Romo, Trickovski (46' Lopes), Milicevic, Εγγλέζου (65' Olatunji), Χριστοφόρου, Ανδρέου (46' Mikel), Gyurcso, Μάμας, Asante (46' Faraj).

Διαιτητής: Mενέλαος Αντωνίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Παύλος Γεωργίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκος Σωκράτους
4ος Διαιτητής:
Κυριάκος Αθανασίου
VAR: Δημήτρης Σολωμού
AVAR: Χαράλαμπος Γεωργίου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

Κίτρινες: Gonsalves, Ofori / Ανδρέου, Εγγλέζου, Asante 

Κόκκινες: Μάμας

«Είμαι εκνευρισμένος από την εικόνα που είχαμε. Απολογίες στον κόσμο, κάναμε ένα καταστροφικό παιχνίδι και χάσαμε τον στόχο του Κυπέλλου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καλύτερα, ήταν πιο ανταγωνιστική και γ' αυτό μας κέρδισε. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτό. Δεν σκοράραμε, ήταν ένα από τα χειρότερα μας παιχνίδια επιθετικά. Απειλούσαμε μόνο από στημένες φάσεις. Ήταν καλύτερη από εμάς η Νέα Σαλαμίνα, ξανά απολογίες απ' την εμφάνιση.
Ίσως να έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εντεκάδα. Ήταν και θέμα αυτοπεποίθησης, ενέργειας και θέλησης. Σήμερα υστερήσαμε σε όλα, η αντίπαλη ομάδα κέρδισε όλες τις μονομαχίες. Κάποιες φορές δεν είχαμε και την τύχη. Βρεθήκαμε πίσω με το πέναλτι που υπέδειξε το VAR. Είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες σε εκείνο το σημείο. Αν ισοφαρίζαμε με το δοκάρι του Εγγλέζου στο τέλος του ημιχρόνου, τα πράγματα ίσως να εξελίσσονταν διαφορετικά. Αλλά επαναλαμβάνω, πραγματικά ήταν καλύτερη σε όλα η αντίπαλη ομάδα. Στο δεύτερο μέρος κάναμε πέντε αλλαγές αλλά η εικόνα μας δεν βελτιώθηκε. Πρέπει να βελτιώσουμε την συμπεριφορά μας όλοι», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.