Με τον ηττημένο του Paksi FC (HUN) - FC Corvinul Hunedoara (ROU) στον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/06) στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του UEFA Conference League. Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τoν ηττημένο του ζευγαριού Paksi FC (HUN) - FC Corvinul Hunedoara (ROU) που αγωνίζονται στον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου εκτός έδρας και ο επαναληπτικός την 1η Αυγούστου στο AEK ARENA. 

Ποια είναι η Paksi FC

Η Paksi FC από την Oυγγαρία ιδρύθηκε στις 28/11/1952 και τα χρώματα της είναι το το πράσινο και το άσπρο. 

Την περσινή αγωνιστική περίοδο (2023/24) τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος με 58 βαθμούς, Κατέκτησε το 1ο Κύπελλο στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-0 στον τελικό της Ferencvaros. Έχει κατακτήσει επίσης το Λιγκ-Καπ της σεζόν 2010/11. 

Προπονητής της είναι ο 62χρονος Oύγγρος Gyorgy Bognar. 

Έδρα της είναι το Fehervari uti Stadion, χωρητικότητας 6,150 θεατών.

Ποια είναι η FC Corvinul Hunedoara (ROU)

H FC Corvinul Hunedoara από την Ρουμανία ιδρύθηκε το 1921 και τα χρώματα της είναι το το μπλε και το άσπρο. 

Την περσινή αγωνιστική περίοδο (2023/24) τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας με 52 βαθμούς. Εξασφάλισε Eυρωπαϊκό εισιτήριο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, κερδίζοντας στον τελικό με 5-4 στα πέναλτι την Οtelul Galati.  To Κύπελλο της περσινής σεζόν ήταν και το 1ο στην ιστορία της. 

Προπονητής της είναι ο 43χρονος Ρουμάνος Florin Sandu Maxim. 

Έδρα της στις εγχώριες διοργανώσεις είναι το Michael Klein Stadium, χωρητικότητας 16,500 θεατών. Στην Ευρώπη αγωνίζεται στο Sibiu Municipal Stadium, χωρητικότητας 12,360 θεατών.