Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου πραγματοποίησε σήμερα 9/1/2013 η ομάδα μας επικρατώντας του Ολυμπιακού Λευκωσίας με 1-0 στο Γ.Σ.Ζ..
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, Μάατσι, Μαραγκός και Τσάντο απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να είναι εύστοχοι, ενώ στο 19 και πάλι ο Τσάντο ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού σε δύσκολη επέμβαση. Στο 32’ του αγώνα ο Νικολάου του Ολυμπιακού ανέτρεψε τον Τσάντο αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλεξ Ντα Σίλβα που μετα από μία αριστουργηματική εκτέλεση έγραψε το τελικό 1-0 για την ομάδα μας στο 33’. Ντεμπούτο με την ομάδα μας πραγματοποίησε ο Μπαγκούρα ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του. Στο 86’ αποβλήθηκε ο προπονητής μας για διαμαρτυρία.
Ο προπονητής μας Ραν Μπεν Σιμόν παρέταξε τους: Χαΐμοφ, Μέρτακκα (80'Μπαγκούρα), Σερράν, Μουρίγιο, Δημητρίου, Φαν Ντάικ, Μέρσιο (Πιντάδο 46'), Ντα Σίλβα, Μαραγκό, Μάατσι (Παύλου 58')Τσάντο
Μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη δημοσιογραφική ο προπονητής μας Ράν Μπέν Σιμόν δήλωσε: «Κάθε αποτέλεσμα στο κύπελλο που κερδίζεις και δεν δέχεσαι γκολ είναι πολύ καλό αποτέλεσμα. Χάσαμε 3-4 πολύ μεγάλες ευκαιρίες και συμφωνώ με τον συνάδελφο ότι είχαμε τον έλεγχο όμως δεν τα καταφέραμε να πετύχουμε ένα 2ο γκολ. Ο Ολυμπιακός είναι καλός αμυντικά και το πάλεψε. Τώρα επικεντρωνόμαστε στις προκλήσεις του πρωταθλήματος».
Για την αποβολή του ο προπονητής μας είπε: «Δεν ξέρω γιατί αποβλήθηκα, δεν άξιζα την αποβολή. Εγώ απλά διαμαρτυρήθηκα για το πέναλτι όπου ο παίκτης έδιωξε την μπάλα με το χέρι».
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα της ομάδας μας μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα της ΑΕΚ στο Facebook: (AEK Larnacas – Official).
ΑΕΚ Λάρνακας
Γραφείο Τύπου