Κωνσταντίνος Μηνά – Συνέντευξη απο την Τσεχία

aek.com.cy: Κωνσταντίνο πώς προχωρά η προετοιμασία στην Τσεχία;

K.M: Η προετοιμασία εδώ κυλά ομαλά σύμφωνα με το πρόγραμμα χωρίς καθόλου προβλήματα. Δουλεύουμε σκληρά τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης όσο και στον τομέα της τακτικής και της ομοιογένειας. Γίνεται πραγματικά άριστη δουλειά από όλους.

aek.com.cy:  Είσαι ευχαριστημένος απο τις εγκαταστάσεις που βρήκατε στο αθλητικό κέντρο στην Τσεχία;

K.M: Ναι, πάρα πολύ. Το ξενοδοχείο είναι καινούργιο, με πολύ καλές εγκαταστάσεις που προσφέρονται και για καλή αποκατάσταση και για χαλάρωση μετά από δυνατές προπονήσεις. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θα ήταν καλύτερα αν το γήπεδο ήταν δίπλα στο ξενοδοχείο (βρίσκεται 5 λεπτά μακριά από το ξενοδοχείο) αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που δεν επηρεάζει το πρόγραμμα.

aek.com.cy: Δύο φιλικά μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Πώς βλέπεις την ομάδα μετά και το δεύτερο φιλικό;

K.M: Η ομάδα δεν ήταν καλή στο πρώτο φιλικό ενώ ήταν πάρα πολύ καλή στο δεύτερο, που είχε και πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει βελτίωση και είναι πολύ θετικό. Όμως, όπως δεν απογοητευτήκαμε μετά το πρώτο φιλικό, δεν ενθουσιαστήκαμε μετά το δεύτερο.

aek.com.cy:  Μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα απο τα φιλικά μέχρι τώρα; Βλέπεις την ΑΕΚ να έχει γεμίσει σε όλες τις γραμμές;

K.M: Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει 2 ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Ναι, έχουμε γεμίσει σε όλες τις γραμμές και πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι.

Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γνωρίζουμε ότι στην προετοιμασία αυτό που έχει σημασία είναι η σταδιακή πρόοδος για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Άρα προχωρούμε σταθερά με τα πόδια στο έδαφος με σκοπό να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

aek.com.cy:  Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν το καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις όπως και στα φιλικά. Ποίο το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών; Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας; 

K.M: Φυσικά και υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας αλλά ΥΓΙΗΣ ανταγωνισμός. Ξέρουμε ότι όλοι θα πάρουμε τις ευκαιρίες μας και εναπόκειται σε μας να τις αρπάξουμε. Το θετικό είναι ότι υπάρχει άριστο κλίμα και δεν υπάρχει το αίσθημα ότι ο ένας προσπαθεί να στερήσει από τον άλλο κάτι. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι ένα από τα κυριότερα συστατικά στο να γίνουμε ομάδα.

aek.com.cy: Η ατυχία μας κτύπησε την πόρτα πολύ νωρίς. Ο Πετρόφ κτύπησε αρκετά νωρίς στην προετοιμασία. Υπήρξε απογοήτευση απο αυτό το γεγονός;

K.M: Ομολογώ υπήρξε μεγάλη απογοήτευση διότι είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις ένα συμποδοσφαιριστή σου να τραυματίζεται σοβαρά. Αυτό μας λύπησε όλους. Όμως αυτά τα έχει το ποδόσφαιρο και πρέπει να ζήσουμε και με τα αρνητικά του ποδοσφαίρου. Ευχόμαστε ολόψυχα στον Ίβο να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει πίσω δυνατός.

aek.com.cy: Πώς βλέπεις του νέους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί; Έχουν προσαρμοστεί στην φιλοσοφία της τεχνικής ηγεσίας και γενικότερα στο κλίμα της ομάδας;

K.M: Οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στο κλίμα της ομάδας λόγω και του γεγονότος ότι είναι καλά παιδιά και αυτό βοήθησε κι εμάς να δημιουργήσουμε φιλίες μαζί τους.

aek.com.cy:  Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην προετοιμασία μπορούν να κτυπήσουν μία θέση στην ενδεκάδα Ποια η δική σας συνεισφορά ως παλαιότεροι προς τους νεότερους στην ομάδα;

K.M: Οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές έδειξαν πέρσι την μεγάλη τους ποιότητα μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως και φέτος θα τους δοθούν ευκαιρίες και πρέπει να είναι έτοιμοι όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Η συνεισφορά μας ως παλαιότεροι προς τους νεότερους είναι κυρίως κάποιες συμβουλές ποδοσφαιρικές αλλά και γενικότερα αντιμετώπισης των πραγμάτων στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να απογοητεύονται ούτε να ενθουσιάζονται με το παραμικρό. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πολύ δυναμικά και μπορεί την μια στιγμή να είσαι στην κορυφή και την επόμενη στον πάτο.

aek.com.cy: Κάποιες ομάδες εδώ στην Κύπρο κάνουν ηχηρές μεταγραφές. Το συζητάτε μεταξύ σας οι ποδοσφαιριστές αυτό το γεγονός; Σας φοβίζει το γεγονός αυτό ή μήπως νιώθετε εμπιστοσύνη στις δικές σας δυνάμεις;

K.M:  Κάποιες μικρές συζητήσεις κάνουμε και για τις άλλες ομάδες αλλά δεν μας φοβίζει καθόλου το γεγονός ότι άλλες ομάδες κάνουν ηχηρές μεταγραφές. Έχει περάσει ο καιρός που κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούσαν να κερδίσουν παιχνίδια μόνοι τους. Πλέον τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι ομάδες και το στοίχημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να έχεις καλύτερη ομάδα από τους άλλους κι όχι καλύτερους ποδοσφαιριστές.

Εμείς πάντως είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

aek.com.cy: Με όσα έχεις ακούσει μέχρι τώρα και τις μεταγραφές που έχουν γίνει απο όλες τις ομάδες πιστεύεις ότι ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερος;

K.M: Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω διότι όπως προανέφερα δεν μπορεί κανένας να ξέρει πόσο γρήγορα όλες οι ομάδες θα αποκτήσουν την απαραίτητη ομοιογένεια. Πιστεύω πάντως ότι οι ομάδες που έχουν κάνει λίγες μεταγραφές και διατήρησαν σε μεγάλο ποσοστό τον περσινό τους κορμό θα έχουν πλεονέκτημα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

aek.com.cy: Δύο λόγια για τον προπονητή της ομάδα τώρα που τον έχετε γνωρίσει ακόμη καλύτερα;

K.M: Ο προπονητής μας είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα με άριστες γνώσεις για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε βοηθός προπονητή του Avraham Grant (πρώην προπονητής της Τσέλσι) και είχε επιτυχίες στο Champions League με την Maccabi Tel Aviv. Τι να πω περισσότερο?

aek.com.cy: Και ένα μήνυμα στο κόσμο της ομάδας που περιμένει με ανυπομονησία της επιστροφή σας στην Κύπρο όπου θα σας δει στα φιλικά επί Κυπριακού εδάφους.

K.M: Ο κόσμος μας να είναι σίγουρος ότι η ομάδα φέτος θα τους κάνει περήφανους. Θέλουμε να είναι προσγειωμένοι όλοι με χαμηλούς τόνους και ηρεμία. Η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη από όλους. Ούτε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός ούτε η απογοήτευση φέρνουν καλά αποτελέσματα.

Το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα και για αυτό δουλεύουμε. Έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και πρέπει να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων σαν μια από τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας.