Ήττα με βαρύ 0-5

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας απέναντι στη Σάλκε και γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και πρώτη εντός έδρας με 5-0, στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, το βράδυ της Πέμπτης (20/10) στο ΓΣΠ.


 

 

Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος, όταν και σημείωσαν τρία τέρματα. Τα γκολ των Γερμανών σημείωσαν οι Χόλτμπι στο 23΄, Χούντελααρ στο 35΄ και στο 88΄, Χέβεντες στο 40΄ και Ντράξλερ στο 87΄.
Η ομάδα μας είχε καλή παρουσία στο πρώτο 20λεπτο και η εικόνα του αγώνα δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη, αφού σε αυτό το διάστημα, έκλεισε σωστά τους χώρους γύρω από την εστία του Φορτίν, έλεγχε τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στη Σάλκε να γίνει απειλητική. Όμως, μία φάση ήταν αρκετή για τους Γερμανούς για να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 23΄ ο Χόλντι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής αιφνιδίασε τον Φορτίν της ΑΕΚ και έγραψε σχετικά νωρίς το 0-1.
Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα μας είχε την πρώτη καλή της ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Λίνσεν, ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και πέτυχαν ακόμα ένα γκολ, όταν στο 34΄ ο Φουχς από αριστερά έβγαλε στημένη μπαλιά στον Χούντελααρ, ο οποίος σημείωσε το 0-2.
Το τρίτο γκολ ήρθε από τον... αέρα καθώς από κόρνερ και πάλι του Φουκς, ο Χοβέντες έκανε το 3-0. Στην επανάληψηη ομάδα μας έχασε  ακόμη μία ευκαιρία στο 55’ σε τετ α τετ του Γκόμεζ με τον Ούνερσταλ να αποκρούει, αλλά ειδικά μετά το 70’ ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.  Η περίτεχνη ενέργεια του Φαρφάν στο 86’ και μία ασίστ πάρε-βάλε στον Ντάξλερ έγινε το 4-0, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό με λάθος του Ντε Κλερ, ο Χούντελαρ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

 

 

 

Οι φάσεις και τα γκολ

 

 

5' Πιέζει η ΑΕΚ με σκοπό να αιφνιδιάσει τους Γερμανούς 
23' Γκολ για τη Σάλκε. Χόλτμπι το μακρινό σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίκτυα 0-1. 
33' Γκολ για Σάλκε. Χούντελαρ με κοντινή κεφαλιά κάνει το 0-2 
40' Γκολ για Σάλκε. Ματίπ με κεφαλιά μετά από κόρνερ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Φορτίν 0-3 
46' Αλλαγή Σάλκε. Μόραβεκ στη θέση του Ραούλ 
50' Φαρφάν το σουτ, Φορτίν αποκρούει με τα πόδια 
55' Γκόμεζ το σουτ, αποκρούει με τα πόδια ο Ούνερσταλ 
58' Αλλαγές για την ΑΕΚ. Πιντάδο και Παύλου, στις θέσεις των Μρντάκοβιτς και Πρισό 
61' Αλλαγή Σάλκε. Σαρπέι στη θέση του Φουκς 
62' Λίνσεν το σουτ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια 
67' Αλλαγή Σάλκε. Χόγκερ στη θέση του Τζόνς 
75' Χόλτμπι το σουτ, η μπάλα έξω 
78' Αλλαγή ΑΕΚ. Κίνγκσλεϊ στη θέση του Σκοπελίτη 
81' Ντράξλερ το σουτ, άουτ 
86' Γκολ για Σάλκε. Ντράξλερ από κοντά κάνει το 0-4 
88’ Γκολ για Σάλκε. Ντε Κλερ έκανε το λάθος, Χούντελαρ κέρδισε και με κοντινό πλασέ διαμορφώνει το 0-5 

 

 


ΑΕΚ: Φορτίν, Ντίμεχ, Ντε Κλερ, Προδρόμου, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Σκοπελίτης (79΄ Κίνγκσλεϊ), Γκόμεζ, Μιρντάκοβιτς (59΄ Πιντάδο), Δημητρίου, Πρίσο (59΄ Παύλου).

 

 


ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Τζόουνς (68΄ Χέγκερ), Φουχς (62΄ Σαρπέι), Ντράξλερ, Ματίπ, Ραούλ (46΄ Μόραβεκ), Χόλτμπι, Φαρφάν, Χούντελααρ.