Η δημοσιογραφική διάσκεψη και η προπόνηση για τον επαναληπτικό αγώνα με την SC Dnipro-1

Με προπόνηση στο βοηθητικό μας γήπεδο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας μας για τον επαναληπτικό αγώνα των πλέι-οφ του Εuropa League με αντίπαλο την SC Dnipro-1, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (25/08, 19:00). 

Aκολούθησε η δημοσιογραφική διάσκεψη της ομάδας μας, όπου μίλησε ο προπονητής Jose Luis Oltra και ο Νικόλας Εγγλέζου. 

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό, ιστορικό παιχνίδι. Το πιο σημανικό από τότε που ανέλαβα και χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των οπαδών μας. Χρειαζόμαστε μια δυνατή ατμόσφαιρα, να μας βοηθήσει ο κόσμος που θα έρθει. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους του Europa League, είναι πολύ σημαντικό για όλους μας και πρέπει να παίξουμε καλά για να το καταφέρουμε. 
Είναι πολύ σημαντικό αυτό, χρειαζόμαστε όλους τους οπαδούς μας, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια που μας βοήθησε ο κόσμος σε δύσκολες στιγμές. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η δουλειά στο γήπεδο. Να κάνουμε τα πράγματα σωστά, έχουμε απέναντί μας μια ομάδα με πολλή ποιότητα. Στο πρώτο ματς κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο υποφέραμε. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μια καλή ατμόσφαιρα και να βάλει πίεση ο κόσμος στους αντιπάλους, στους διαιτητές, να μας στηρίξει στις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο προπονητής μας, Jose Luis Oltra.
Eίναι εκτός ο Τomovic ως γνωστό. Ο Ιvan δεν προπονήθηκε σήμερα αλλά ελπίζω ότι θα είναι μαζί μας. Αν όχι από την αρχή, ως αλλαγή. Σήμερα έχει πυρετό και περιμένω να δω αν θα είναι μαζί μας. 
Είμαστε στο σωστό δρόμο, οι παίκτες γίνονται καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι αλλά πρέπει να βελτιωθούμε σε άμυνα, επίθεση, στατικές φάσεις, αντεπιθέσεις. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά έχουμε αρκετά να βελτιώσουμε. Οι παίκτες έχουν ποιότητα και είμαι χαρούμενος με το ρόστερ. Θέλουν να κερδίζουν και να παίζουν καλύτερα και μπορούν να το κάνουν. Πάμε... σιγά - σιγά όπως λέτε στην Κύπρο. Γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα".
Ότι απέναντί μας είναι μια διαφορετική ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας αυτής, παίζει με ένα δικό της μοντέλο. Πρέπει να παίξουμε για τη νίκη. Ξέρουμε ότι και η ισοπαλία είναι αρκετή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. Πρέπει να παίξουμε για τη νίκη. Πρέπει να βγάλουμε προσωπικότητα, να πιέσουμε, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες
Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμένα. Εκπλάγηκα γιατί βρήκα ένα πολύ καλό επίπεδο παικτών εδώ. Είδα τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος πέρσι, υπάρουν πολύ καλές ομάδες στην Κύπρο και είναι μια πολύ θετική εμπειρία για μένα. Είμαι εκτός της ζώνης άνεσής μου γιατί δεν έχω μαζί μου την οικογένειά μου, είναι δύσκολο και λόγω της γλώσσας αλλά είμαι χαρούμενος, η ομάδα είναι πολύ σοβαρή, όλα είναι τέλεια. Ο κόσμος είναι παθιασμένος και... καυτός. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ".
Ένας προπονητής πάντα σκέφτεται όλα τα παιχνίδια όχι μόνο το επόμενο αλλά για μένα αυτό που έχει σημασία είναι το αυριανό και μετά θα δούμε πως είναι οι παίκτες. Είδα την Δόξα σε δυο αγώνες, την ξέρω αλλά πρώτα στο μυαλό είναι η SC Dnipro-1. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες αλλά ξαναλέω... στο μυαλό μου τώρα είναι μόνο η SC Dnipro-1 και μετά η Δόξα που είναι μια καλή ομάδα".

«Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Ανυπομονούμε όλοι οι παίκτες. Η παρουσία του κόσμου θα παίξει καθοριστικό ρόλο, τους χρειαζόμαστε δίπλα μας ειδικά στις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού. Με την πίστη που έχουμε, μπορούμε να γράψουμε ιστορία. 
Συνειδητοποιώ πόσο μεγαλώνει η ομάδα χρόνο με το χρόνο. Είναι σημαντικό να έρχεσαι στο γήπεδο 1.5 ώρα πριν και να βλέπεις κόσμο στην κερκίδα να ανυπομονεί. Ο κόσμος χρειάζεται επιτυχίες και ο κόσμος μας χρειάζεται εμάς.
Σαν αρχηγός, είναι από τα παιχνίδια που η δουλειά του αρχηγού πρέπει να είναι εύκολη γιατί τα κίνητρα είναι πάρα πολλά. Είναι μεγάλο κίνητρο το να παίξουμε στους ομίλους του Europa League και να δούμε τον κόσμο να πανηγυρίζει. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε πόσο το θέλουμε», δήλωσε ο εκ των αρχηγών.