Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με τoν Εθνικό Άχνας (live streaming)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, David Catala, για το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Εθνικό στο Δασάκι Άχνας (Σάββατο 29/01, 17:00). 

Η δημοσιογραφική διάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming από το AEK LARNACA TV.

«Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα ως μια νέα ευκαιρία, με σεβασμό στον αντίπαλο. Είμαστε σε καλό δρόμο για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Είναι εκτός ο Gyurcso και ο Rosales.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Αντιλαμβάνομαι το πώς το αντιμετωπίζουν κάποιοι λόγω της βαθμολογικής θέσης του αντιπάλου. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν θα είναι δύσκολο. Πρέπει να παρουσιαστούμε με τη δικιά μας ταυτότητα και να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε τη νίκη.
Δεν ήταν εύκολη η κατάσταση, επηρεάζει όλη την κοινωνία όχι μόνο την ομάδα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις καθημερινά τεστ και να μοιράζεις τους παίκτες σε διαφορετικά αποδυτήρια. Όλα επηρεάζουν.
Σίγουρα παίζει κι ο αντίπαλος. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με την ίδια ένταση. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που μας περιμένουν στην άμυνα και μας έβαλαν δυσκολίες. Έπρεπε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερη ταχύτητα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Θέλουμε να βελτιωθούμε μέσω της δουλειάς.
Έχουμε ουσιαστικά ολοκληρώσει δύο μεταγραφές που προπονούνται με την ομάδα. Έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε τους αποκτήσαμε.
Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε (Μαρτής και Labojko), είναι έτοιμοι. Είμαι ικανοποιημένος για το πώς μπήκαν στις προπονήσεις.
Δεν αλλάζει κάτι. Ο Εθνικός έχει βελτιωθεί αρκετά και με το νέο προπονητή, δεν πήρε τα αποτελέσματα που άξιζε. Πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.
Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε κρατήσει το μηδέν παθητικό στα τελευταία παιχνίδια. Αν δει κανείς το προηγούμενο διάστημα, ουσιαστικά δεχθήκαμε περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους. Τώρα δεχόμαστε λιγότερες αλλά και γκολ. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο επιθετικοί στον τρόπο που αμυνόμαστε και να δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Δεν ήταν όλα τέλεια προηγουμένως και τώρα όχι. Πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σ’ αυτό το κομμάτι. Δεχόμαστε γκολ με λίγες ευκαιρίες, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».
Δεν θεωρώ ότι μας επηρέασε. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να το πιστεύουμε. Πιέζουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να είμαστε πιο θετικοί. Δεν είναι όλα μαύρα επειδή στα τελευταία παιχνίδια φέραμε δύο ισοπαλίες. Είναι πιο δυνατοί οι ποδοσφαιριστές, όλοι δικαιούνται να ονειρεύονται, το ίδιο ισχύει και για μας».
Βλέπετε κι εσείς  την τέλεια συνεργασία που έχουμε με τον τεχνικό διευθυντή. Oι θέσεις που αποκτάμε ποδοσφαιριστές είναι γιατί κρίνουμε ότι εκεί θέλουμε βελτίωση. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν την ομάδα, θα δώσουν το κάτι παραπάνω στη σεζόν.
Δεν μ’ αρέσει να βάζω χρονοδιαγράμματα, είναι σε καλά χέρια. Δεν υπάρχει πίεση και βιασύνη. Όταν είναι έτοιμος o Αdam θα επανέλθει.
Είναι αλήθεια πως μας περιμένουν περισσότερο στην άμυνα. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις αυτές τις ομάδες. Δεν είναι απλά μαθηματικά, είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, πρέπει να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση για να νικάμε.
Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε τα αποτελέσματα, αλλά για τις εμφανίσεις δεν θεωρώ ότι περνάμε μια περίοδο κάμψης. Η απόδοση των ποδοσφαιριστών ήταν απίστευτη, είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από αυτούς. Δεν θεωρώ πως είναι θέμα απόδοσης, σίγουρα όμως μπορούμε να βελτιωθούμε.
Ξέρω ότι είναι κρύο, αλλά τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Βάλτε τα σακάκια σας και τα κασκόλ κι ελάτε στο Δασάκι να μας υποστηρίξετε», δήλωσε ο προπονητής μας.