Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με τον Eθνικό Άχνας (live streaming)

Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με τον Eθνικό Άχνας (live streaming)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, David Catala, για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο AEK ARENA  (Kυριακή 31/10, 17:00).

Η δημοσιογραφική διάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming από το AEK LARNACA TV.

«Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε τον Εθνικό. Είναι μια ομάδα που άξιζε να έχει περισσότερους βαθμούς. Είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι 100% για να πάρουμε τους βαθμούς.
Είναι εκτός ο Μάμας λόγω καρτών. Ο Αναστασίου τις τελευταίες δύο μέρες δεν προπονήθηκε, δέχθηκε ένα χτύπημα αλλά θα τον δούμε. Είναι έξω και ο Ruben που συνεχίζει την αποθεραπεία του.
O Εθνικός Άχνας άξιζε περισσότερους βαθμούς. Κυρίως στο τελευταίο του παιχνίδι μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω. Έχει ποιοτικούς παίκτες, ξέρουμε την φιλοσοφία του προπονητή του, είναι παρόμοια με μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, αλλιώς θα υποφέρουμε. Είναι καλή και γενναία ομάδα, δεν θα είναι εύκολο.
Το θετικό αυτή τη χρονιά είναι πως έχω πολλούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλές επιλογές για να αντικαταστήσουμε τον Μάμα. Θα δούμε. Θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση και γι’ αυτή τη θέση αλλά και για τις άλλες.
Η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση είναι ότι βλέπω την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς. Κάθε βδομάδα. Καθημερινά. Βλέπω τους ποδοσφαιριστές το πώς δουλεύουν, το πώς προπονούνται. Είμαστε ευχαριστημένοι που έρχονται τα αποτελέσματα, αλλά οι παίκτες ξέρουν ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη. Αυτή η επιθυμία να προσπαθούν, το διαπιστώνω κάθε μέρα στις προπονήσεις. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα απολύτως.
Χρειαζόμαστε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Για την επίθεση, σίγουρα ήμασταν καλύτεροι με την Ανόρθωση στην κατοχή της μπάλας αλλά μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Στο αμυντικό κομμάτι, δεχθήκαμε ευκαιρίες και πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί σ’ αυτό. Να πιέζουμε ψηλά. Φυσικά χρειάζεται χρόνος γι’ αυτό και δουλειά.
Είναι αλήθεια ότι έχουν βελτιωθεί πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αssubre είναι επικίνδυνος, ξέρουμε τον Florian τι παίκτης είναι, τον Μάριο Ηλία. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, στο τρανζίσιον που θα προσπαθήσουν να κάνουν. Δείχνουν χαρακτήρα και χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά το παιχνίδι.
Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω την ενδεκάδα. Λέω στους παίκτες μου κάθε βδομάδα ότι προπονούνται πολύ καλά, οι περισσότεροι αξίζουν να βρίσκονται στην ενδεκάδα και ξέρω ότι κάποιοι αδικούνται. Αλλά η δουλειά μου είναι να επιλέγω τους έντεκα που θα ξεκινήσουν. Θα τους χρειαστούμε όλους στο πρωτάθλημα, είναι μακρύ το ταξίδι, είναι πολλά τα παιχνίδια. Είναι καλό για την ομάδα να έχει ένα μεγάλο ρόστερ.
Την Κυριακή θα τους χρειαστούμε ακόμη περισσότερο από το ντέρμπι. Ήταν απίστευτη η στήριξή τους, αλλά με τον Εθνικό θα χρειαστούμε περισσότερους οπαδούς, να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές. Να δημιουργήσουν καλή ατμόσφαιρα, θα είναι πολύ σημαντικό για μας.
Για τον Ιωαμείμ ισχύει ότι και για όλους τους παίκτες. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις, αυτό ισχύει και για τους τερματοφύλακες. Έχω τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Σίγουρα χρειάζεται να πιέσει πολύ τον εαυτό του, όμως αυτό ισχύει για όλους. Αργότερα μπορεί να βρεθούν στη θέση του ο Christian ή ο Ruben. Αυτό βλέπω στις προπονήσεις κι αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα», δήλωσε ο προπονητής μας.