Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με τον Άρη (live streaming)

Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, David Catala, για το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη Λεμεσού στο Τσίρειο Στάδιο (Σάββατο 06/11, 19:00).

Η δημοσιογραφική διάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming από το AEK LARNACA TV.

«Έχουμε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Γνωρίζουμε την ποιότητα του Άρη, το πόσο δυνατός είναι και πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.
Ο Ruben, ο Αναστασίου και ο Angel είναι τραυματίες.
Όχι δεν είναι μεγαλύτερη η πίεση γιατί κάνουμε καλή πορεία. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαστε στην πρώτη θέση ή στη δεύτερη ή στην τρίτη. Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούρια πρόκληση. Αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι όπως και τα προηγούμενα. Δεν έχουμε πίεση λόγω της θέσης μας στη βαθμολογία. Οι παίκτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Συνεχίζουμε χωρίς να κοιτάμε τη βαθμολογία, με την ίδια φιλοσοφία.
Όσο πιο περισσότερος κόσμος έρθει, τόσο το καλύτερο για μας. Η ομάδα θα είναι πιο δυνατή με τον κόσμο. Οι παίκτες το ξέρουν, το νιώθει ότι ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα όσο περισσότερος έρχεται. Ότι κάνουμε είναι γι’ αυτούς. Κάθε βδομάδα πρέπει να έχουμε και περισσότερους.
Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι δυνατός στην άμυνα, δεν είναι εύκολο να σπάσεις τις γραμμές τους. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά, είναι δυνατή ομάδα. Θα χρειαστούμε περισσότερο από το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να κρατήσουμε την μπάλα.
Είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή τους (ότι έχουν σκοράρει όλοι οι επιθετικοί). Είμαι πολύ ευχαριστημένος ακόμη και με παίκτες όπως ο Vιctor ή ο Μακρής που δεν αγωνίστηκαν πολύ ως τώρα. Αν σκοράρουν φυσικά είναι ότι καλύτερο για μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος όμως από τη δουλειά όλης της ομάδας.
Ο Άρης έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές στην επίθεση, στο ντρανζίσιον όταν παίρνει την μπάλα. Βάζει πολλούς παίκτες στην περιοχή όταν επιτίθεται. Είναι μία ενδιαφέρουσα και καλή ομάδα. Δυνατή και αμυντικά, συμπαγής. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά αν θέλουμε να νικήσουμε. Να έχουμε συγκέντρωση στο 100%, να είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Κερδίζουν αρκετές προσωπικές μονομαχίες και τις… δεύτερες μπάλες.
Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι όλα τελείωσαν επειδή είμαστε πρώτοι. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο να πιέζουμε ψηλά. Δουλεύουμε συνεχώς για να βελτιωνόμαστε. Στο παιχνίδι μας με ή χωρίς την μπάλα, στο τρανζίσιον, στις στατικές φάσεις, στον τρόπο που δεχόμαστε φάσεις από τον αντίπαλο. Έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας, δεν λέει κάτι το ότι είμαστε πρώτοι στην 8η αγωνιστική».