Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ (live streaming)

Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ (live streaming)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, David Catala, για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ στο ΑΕΚ ΑRENA (Σάββατο 15/10, 17:00).

Η δημοσιογραφική διάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming από το AEK LARNACA TV.

«Έχουμε δουλέψει ώστε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε ακόμη ένα παιχνίδι. Έχουμε συγκεντρωθεί στο στόχο μας. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, κάναμε καλή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι άλλη μία πρόκληση.
Δεν μπορώ να πω ότι μας βάζει επιπρόσθετη πίεση. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όμως δεν πρέπει να σταματάμε να επιζητάμε τη βελτίωση. Δεν τελείωσε κάτι επειδή έχουμε καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια στο έδαφος, θα είναι μεγάλο λάθος αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο.
Είναι το ίδιο σημαντικό όπως όλα όσα δώσαμε μέχρι τώρα. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα είναι πιο δύσκολο απ’ όσα παίξαμε μέχρι τώρα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι παίζουν την Κυριακή, αλλά το τι θα κάνουμε εμείς.
Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει να δει ψηλά την ομάδα, αλλά παρακαλώ, δεν μπορώ να πω κάτι σ’ αυτή την (για το πρωτάθλημα). Για μένα, το πρωτάθλημα είναι το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ.
Δεν υπολογίζονται οι Rosales, Angel Garcia και ο Ruben Martinez, που ακόμη είναι στη διαδικασία να επιστρέψει.
Σε πολλά πράγματα ακόμη που πρέπει να βελτιώσουμε. Το παιχνίδι μας χωρίς την μπάλα, την πίεση που ασκούμε, την άμυνα, την κυκλοφορία της μπάλας, το πώς βγάζουμε μπροστά την μπάλα στην επίθεση.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με το ίδιο πνεύμα και φιλοδοξία. Αν δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό και δεν κάνουμε την ίδια δουλειά, δεν θα κερδίσουμε. Η σημασία του αγώνα είναι η ίδια. Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω και στους παίκτες είναι να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια προσέγγιση και φιλοδοξία.
Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι πλέον παρελθόν. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά τελείωσε. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα που ακολουθεί. Περιμένω από τους παίκτες να δείξουν ότι είναι έτοιμοι.
Όντως υποφέραμε σ’ αυτά τα παιχνίδια, με Δόξα και Ολυμπιακό. Για μένα, το αυριανό παιχνίδι θα είναι από τα πιο δύσκολα. Είναι πολύ συμπαγής ομάδα, δουλεύουν όλοι μαζί, περιμένω ότι θα υποφέρουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να είμαστε συμπαγείς και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.
Είναι πολύ σημαντικό για μας (η ανανέωση του Trickovski). Όλοι ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει να δώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Ξέρω τι μπορεί να προσφέρει και θα τον πιέζω ακόμη περισσότερο για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο και στην ομάδα.
Το επίπεδο των τερματοφυλάκων μας είναι απίστευτο. Υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά είναι καλό γι’ αυτούς. Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για κανέναν, δουλεύουν πάρα πολύ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θα πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους και θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητά τους.
Η ΠΑΕΕΚ είναι μια ομάδα που μ’ αρέσει πολύ. Τρέχει αρκετά, είναι συμπαγής και ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε ως τώρα.
Έχουμε πλέον περισσότερες επιλογές. Όσο περισσότεροι είναι διαθέσιμοι, τόσο το καλύτερο για την ομάδα. Μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη.
Πάρα πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει παίκτες-ηγέτες. Βλέπω ότι κάποιοι αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στο γήπεδο, στα αποδυτήρια. Δεν είναι μόνο ο Ιβάν. Είναι ο Mikel, o Νικόλας αλλά κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά σ’ αυτό το κομμάτι.
Ο κόσμος μας κάνει δυνατότερους όταν έρχεται στο γήπεδο. Αν περιμένει ότι θα κερδίσουμε 4-0 ή 5-0, κάνει λάθος. Μην περιμένετε κάτι τέτοιο. Σας λέω ότι θα υποφέρουμε. Ελάτε να μας υποστηρίξετε», δήλωσε ο προπονητής μας.