Η δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του Juan Ferrando

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας Juan Ferrando, από τον τεχνικό διευθυντή Xavi Roca.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA. και αρχικά μίλησε ο Xavi Roca...

«Πιστεύω επιλέξαμε ένα άνθρωπο δυνατότερο από το προφίλ μας για να βελτιωθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί, να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους μας. Καλωσόρισες Juan.
Αποφάσισα μετά που είχαμε επαφή μετά από καιρό. Έχει αποκομίσει εμπειρίες από διαφορετικές χώρες, ήταν στην Ελλάδα και ξέρει την κουλτούρα. Ξέρω την ποιότητα του ως άνθρωπο και προπονητή. Κάθε σεζόν προκύπτουν νέες ανάγκες και για αυτό αποφάσισα να φέρω τον Juan Ferrando.
Τους έχουμε κάνει προτάσεις (για Pons και Tongya), θέλουμε να τους κρατήσουμε. Προσπαθούν να βρουν πρόταση από προηγμένα πρωταθλήματα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή. Ο κόσμος με ρωτά γιατί δεν παίρνουμε άλλους, προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να αποφασίσουν. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι τους περιμένουμε.
To όνομα του Enzo αραμένει στην επικαιρότητα χωρίς να πούμε κάτι σαν ΑΕΚ. Έχει καλό προφίλ, είναι καλός παίκτης και μας ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες. Θα δούμε για τον Εnzo, δεν είναι εύκολη περίπτωση.
Δεν είναι η σωστή στιγμή. Κάνει χειρισμό το κλαμπ. Είμαι στην ΑΕΚ για 8 χρόνια. Πάντα σαν ΑΕΚ λέμε την αλήθεια. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, πρέπει να ακολουθείς κάποιες αρχές και αξίες».

Στην συνέχεια μίλησε ο προπονητής μας, Juan Ferrando...

«Είναι για μένα μεγάλη ευχαρίστηση που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον Xavi. Τώρα αρχίζουμε δουλειά. Στόχος να έχουμε μια υπέροχη σεζόν. Είμαστε έτοιμοι και θετικοί.
Η φιλοσοφία μου είναι ο στόχος να προετοιμάζω την ομάδα να κερδίζει. Οι παίκτες να το απολαμβάνουν και έτσι είμαστε πιο κοντά στο στόχο. Είμαι τυχερός γιατί είμαι κοντά στον Τσάβι και επιλέγουμε παίκτες για να μας βοηθήσουν. Δεν μετράει τι έγινε στο παρελθόν, υπάρχουν νέοι στόχοι. Το πιο σημαντικό είναι το τώρα, να πιάσουμε δουλειά για τη νέα σεζόν. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι όμως το πιο σημαντικό είναι το παρόν.
Αποδέχθηκα εύκολα την πρόταση. Έχουμε τις ίδιες ιδέες με τον Xavi για το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ έχει κάνει τρομερά βήματα τα τελευταία 10 χρόνια. Σε λιγότερο από 24 ώρες αποδέχθηκα την πρόταση.
Δουλεύοντας σε διαφορετικές χώρες σίγουρα είναι δύσκολο, όμως σαν πρώτος προπονητής λίγο πολύ το ποδόσφαιρο είναι ίδιο. Αλλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι οπαδοί είναι πιο κοντά. Το πρόβλημα υγείας ήταν δύσκολη στιγμή για μένα… Το σημαντικό είναι το τώρα και τα πράγματα που έρχονται στη ζωή.
Η περσινή σεζόν ήταν απΊστευτη όμως γενικά τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετική πορεία. Πέρσι έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία πρόπερσι έφτασε στους 16 του Conference League. Είναι μια πρόκληση για μένα. Είναι ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και στόχος μου να είμαι  μέρος του πλάνου. Αν το απολαμβάνουν οι παίκτες το απολαμβάνει και ο κόσμος. Στόχος να δουλέψω τακτικά και στις λεπτομέρειες».