H δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με την Ομόνοια (live streaming)

H δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με την Ομόνοια (live streaming)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, David Catala, για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Oμόνοια στο AEK ARENA (Κυριακή 13/09, 20:00).

Η δημοσιογραφική διάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming από το AEK LARNACA TV.

«Μετά από τη διακοπή επιστρέφουμε στη δράση. Είναι μεγάλη η πρόκληση κόντρα στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι παίκτες είναι 100% έτοιμοι για να πετύχουν τον στόχο.
Αυτός είναι ο στόχος να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους. Για το ρόστερ είμαι χαρούμενος 100%. Ολοκληρώσαμε τις μεταγραφές αν και ο Rosales δεν έχει έρθει ακόμα λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική του ομάδα.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες που είμαστε νέα ομάδα… Έχουμε αποκτήσει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Δουλέψαμε αρκετό καιρό μαζί αν και ήρθαν νέοι παίκτες των τελευταίο καιρό. Εμπιστεύομαι 100% τους ποδοσφαιριστές. Είτε αυτοί που θα αγωνιστούν στην ενδεκάδα είτε αλλαγή θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Η Ομόνοια δεν έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δείξουμε αυτή την... πείνα στο γήπεδο.
Μας έλειψε η εικόνα που είχαμε στο παρελθόν. Τώρα όμως ζούμε στο παρόν. Αγαπώ αυτή την ομάδα και τον κόσμο της. Θέλω να τους πιέσω όπως κάνω και με τους παίκτες. Θέλω να τους πιέσω να είναι στο πλευρό μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Τους χρειαζόμαστε στις κακές στιγμές να μας ανεβάζουν. Αγαπώ τον κόσμο της ομάδας. Θέλω να τους πιέσω να έρθουν να μας στηρίξουν.
Ο Adam και ο Christian προπονούνται με την ομάδα την τελευταία βδομάδα και είναι έτοιμοι, είναι φιλόδοξοι για να βοηθήσουν. Ο Abraham εδώ και μερικές μέρες έχει επιστρέψει από την Ισπανία ήταν για ένα δεκαήμερο εκεί για τη γέννηση του γιου του. Έχει σχεδόν τελειώσει με την αποθεραπεία. Χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο όμως πνευματικά είναι έτοιμος. Θα είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα.
Δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι είναι ντέρμπι. Για μένα είναι τελικός όπως ήταν και το προηγούμενο παιχνίδι. Η φιλοδοξία είναι η ίδια ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Είτε ο αντίπαλος είναι η Δόξα είτε η Ομόνοια. Η πίεση είναι η ίδια για όλους.
Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε περισσότερη ποιότητα και στην άμυνα και στις επιθέσεις. Περισσότερες λύσεις επιθετικά και γενικά πιο συμπαγείς αμυντικά. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ήρθαν με μεγάλες φιλοδοξίες και μπορούν να μας βελτιώσουν και σε άμυνα και σε επίθεση.
Δεν αλλάζει κάτι όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Κατοχή αμυντική λειτουργία. Αυτό που δεν διαπραγματεύομαι είναι να μην υπάρχει προσπάθεια. Να αποδείξουμε στο αυριανό παιχνίδι ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο.
Ο Τhiago δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση του, έχει ένα θέμα με το πόδι οπότε υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστεί με την Ομόνοια. Για τον Τούμπα αν είναι στην αποστολή πάει να πει πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι οι ίδιες οι πιθανότητες για τον Ruben τον Ιωακείμ και τον Christian και καλούμαι να πάρω την απόφαση για το ποιος θα αγωνιστεί.
Σέβομαι τη Δόξα. Στο προηγούμενο παιχνίδι όλοι περίμεναν να κερδίσουμε. Είναι αρκετά τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Όμως πρέπει να κρατάς και θετικά πράγματα όπως την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών στο πλάνο. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με την Ομόνοια. Πρέπει να έχουμε όραμα, χημεία και να είμαστε θετικοί.», δήλωσε ο προπονητής μας.