FK Partizan-AEK 2-2

Μία νέα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της έγραψε απόψε η ομάδα μας, καθώς μετά την ισοπαλία στην έδρα της FK Partizan, στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, εξασφάλισε την πρόκριση της στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος η SC Dnipro-1, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη Košická futbalová Aréna (Πέμπτη 18/08, 20:00).  

Καλός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, με ισορροπημένο παιχνίδι και πολύ λίγες μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 24ο λεπτό η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Gomes να σκοράρει για τους γηπεδούχους. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει, κάτι που έκανε σε δύο περιπτώσεις με Faraj (28') και Altman (40'). 

Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλύτερα το δεύτερο μέρος και στο 51ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση, μετά την μπαλιά του Gyurcso και την προσπάθεια του Faraj. Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και στο 54ο λεπτό έφτασαν στο 2-1, με τον Gomes να σκοράρει με κεφαλιά. Η ομάδα απάντησε με την σειρά της άμεσα, με τον Faraj να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 56ο λεπτό. Στο 63ο λεπτό η ομάδα μας απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Altman. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα μας να διαχειρίζεται εξαιρετικά το αποτέλεσμα και να παίρνει την πρόκριση. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

(Jose Luis Oltra): Piric, Tomovic, Oier, Gustavo, Faraj (88' Mikel), Lopes (78' Olatunji), Milicevic, Rosales, Eγγλέζου (66' Casas), Gyurcso (66' Gama), Altman (78' Μάμας). 

FK Partizan (Ilija Stolica): Popovic, Vujacic, Markovic, Andrade, Mening (79' Lutovac), Natcho (64' Jovic), Gomes (84' Bazdar), Fejsa, Diabate, Filipovic, Urosevic.

Διαιτητής: Jose Maria Sanchez (ESP)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Raul Cabanero (ESP)
Β' Βοηθός Διαιτητής: Juan Lopez Mir (ESP)
4
ος Διαιτητής: Jorge Figueroa Vazquez (ESP)

Κίτρινες: Μarkovic, Urosevic, Natho / Piric, Casas, Μάμας

Κόκκινες: -

«Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους, για το κλαμπ, για τους οπαδούς. Είμαστε σίγουρα στους ομίλους του Conference League, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βρεθούμε στους ομίλους του Europa League. Πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Δεν είμαστε καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα έδειξε την σωστή αντίδραση σήμερα. Στα τελευταία λεπτά υποφέραμε καθώς με ένα γκολ του αντιπάλου θα πηγαίναμε στην παράταση. Είμαι πολύ χαρούμενος από την οργάνωση της ομάδας. Είναι απίστευτοί οι φίλαθλοι, είναι εκπληκτικοί. Έχω εξαιρετικούς παίκτες που μπορώ να δοκιμάσω πράγματα. Πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά, δεν έχουμε κρατήσει ποτέ το μηδέν αν και βρίσκουμε τις λύσεις επιθετικά. Είναι πολλά τα καλά στοιχεία στο σημερινό παιχνίδι. Και στα δύο παιχνίδια μας έδωσαν πράγματα. Είμαστε πολύ καλύτεροι με τις αλλαγές που έγιναν. Στην αρχή έγιναν κάποιες αλλαγές για το επιθετικό κομμάτι, στην συνέχεια όμως για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Και ο Μikel και ο Μάμας έκαναν εξαιρετική δουλειά στο διάστημα που έπαιξαν», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.