Φιλικό: Αλκή 2 - 1 ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχασε με 2-1 σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Αλκή που έγινε το Σάββατο στο νέο ΓΣΖ. Το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί πλασματικό αφού οι δύο ομάδες μοιράστηκαν την υπεροχή.

Όμως σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα το παίρνει η ομάδα που θα σκοράρει περισσότερες φορές.  Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Σε αυτό συνετέλσεσαν και οι απουσίες που ήταν αρκετές στο μεσο-επιθετικό τομέα.

Η ομάδα μας όπως αναφέραμε πιο πάνω είχε την υπεροχή το πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 16΄ η ομάδα μας κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Τζόσουα με εξαιρετική ενέργεια άδειασε την άμυνα της Αλκής απο δεξία και έστειλε παράλληλη σέντρα στον Καβαλλάρη. Αυτός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόμου η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και έχασε τρεις ευκαιρίες να διευρύνει το σκόρ με τους Ιωάννου, Γήτα και Δημητρίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αλκή προσπάθησε να αντιδράσει όμως και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπόρεσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας είχε διπλή ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο όπου αρχικά σημάδεψε το δοκάρι και μετά εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Λεωνή.

 Στο τελευταίο τριαντάλεπτο η Αλκή κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού και με αποτελεσματικότητα γύρισε το παιχνίδι κάνοντας ουσιαστικά δύο φάσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας πραγματοποίησε συνολικά 9 αλλαγές.

Οι πολλές απουσίες της ομάδας έδειξαν να την επιρεάζουν όμως σε γενικές γραμμές οι ομάδα έδειξε διάθεση και ομαδικότητα στοιχεία σημαντικά για την δύσκολη συνέχεια.

Απο την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Τζόσουα, Γήτας, Λαμπρόπουλος, Βέιγκα και Λουκά.

Σύνθεση: Νέγκρι, Δημητρίου, Βέϊγκα, Λουκά, Ευσταθίου, Φιλίπε, Λαμπρόπουλος, Γήτας, Τζόσουα, Δημητρίου, Καβαλάρης

Αλλαγές: Κυθραιώτης, Μιχαήλ, Θεοδοσίου, Κωνσταντινίδης, Γεωργίου, Παντελή, Μιντίκκης, Παναγή, Πάγκαλης.

Ημερομηνία: 6 Σεπτεμβρίου 2009