«Είμαστε αισιόδοξοι…»

Την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου πραγαματοποίησε σήμερα ο προπονητής μας Τον Κάανεν πριν από τον αυριανό σημαντικό αγώνα με τη Ρόζεμπορνγκ στις 20:00 στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

 

Ο Τον Κάανεν μιλώντας για το αυριανό αγώνα ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι όλοι στην ομάδα, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και όλος ο κόσμος της Λάρνακας ανυπομονεί για αυτό το μεγάλο ιστορικό παιχνίδι και πιστεύω ότι δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να είμαστε πανέτοιμοι για τον αυριανό αγώνα.
Μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Πέμπτης στη Νορβηγία βλέπουμε ένα θετικό συναίσθημα στην ομάδα, όλοι είναι αισιόδοξοι για το αυριανό παιχνίδι και αυτό από μόνο του δίνει το κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για τον επαναληπτικό.
Παρακολούθησα και χθες το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία και πραγματικά είδα πόσο φανταστική ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν οι φιλάθλοι στην Κύπρο. Σε κάποιες χώρες που ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος δεν υπάρχει τόση ώθηση από τον κόσμο, οι Κύπριοι φίλαθλοι όμως ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα για να σπρώξουν την ομάδα τους. Από την πλευρά μας ευελπιστούμε αύριο σε μια δυνατή κερκίδα με χιλιάδες κόσμο η οποία θα μας σπρώξει προς την νίκη.
Το γεγονός ότι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ είναι πάρα πολύ σημαντικό για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Κάποιοι στο εξωτερικό ίσως να υποτιμούν το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου και νομίζω είναι καιρός να σταματήσει αυτό. Είναι πολύ ενθαρρυντικό που βλέπουμε τους οπαδούς όλων των ομάδων και  του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας  να εύχονται στην ομάδα μας πρόκριση στους ομίλους. Η πρόκριση και των τριών ομάδων σε ευρωπαϊκούς ομίλους θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.
Όταν δούμε το αποτέλεσμα της προηγούμενης βδομάδας στο πρώτο παιχνίδι θα λέγαμε ότι οι πιθανότητες ήταν 60-40 υπέρ της Ρόζεμποργκ. Είμαι ρεαλιστής και μπορώ να πω ότι σήμερα οι πιθανότητες είναι 50-50. Ξέρουμε ότι η ομάδα της Ρόζενμποργκ είναι μία καλή και δυνατή ομάδα. Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που είναι η πρόκριση. Το ότι παίζουμε σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Αν και είχαμε κάποιους τραυματισμούς τις τελευταίες μέρες η ομάδα αντιδρά πολύ θετικά. Είναι αυτό που καταφέραμε να βελτιώσουμε φέτος, ότι έχουμε ποδοσφαιριστές στον πάγκο που μπορούν να αναπληρώσουν επάξια το κενό.
Όσο αφορά το αυριανό παιχνίδι ξεκινάμε και πάλι από το 0-0. Ίσως η ομάδα της Ρόζενμποργκ χρησιμοποιήσει διαφορετική τακτική, όμως εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τον επαναληπτικό.
Εκτός από τους δύο τιμωρημένους ποδοσφαιριστές, Λίνσεν και Γκόμεζ, δεν θα απουσιάζει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. Ο Πόλο Σεράν είναι τραυματίας αλλά θα διαφανεί αύριο αν θα χρησιμοποιηθεί.
Το είπα και την περασμένη βδομάδα, θα το πω και σήμερα. Είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου, να στηρίξει την ομάδα. Παίζουμε σε ένα γήπεδο συμπαγές όπου μπορεί να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα. Περιμένουμε τον κόσμο να σπρώξει την ομάδα προς την νίκη.»

 

 

ΦΑΝ ΝΤΑΙΚ «Θα δώσουμε τα πάντα»
«Η ομάδα της Ρόζενμποργκ είναι μια πάρα πολύ καλη ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι, στα πρώτα 60 λεπτά ήταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Το τελευταίο όμως μισάωρο ισορροπήσαμε το παιχνίδι και στο τέλος μπορούσαμε να φύγουμε και με την νίκη. Αύριο είναι ένα νέο παιχνίδι, παίζουμε σε  μια πολύ καλή έδρα και όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για την αυριανή ρεβάνς. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας αυτή την στιγμή είναι η Ρόζενμποργκ γι΄αυτό θα δώσουμε τα πάντα για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.