Άρης-ΑΕΚ 1-0

Αρης-ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας και δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, με 1-0 του Άρη στο Τσίρειο, σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με ελάχιστες μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Πριν το ημίωρο η ομάδα μας έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Gustavo με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη κίτρινη δόθηκε μόλις στο 2ο λεπτό) και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, καθώς στο 37ο λεπτό ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Kvashuk. 

Στην επανάληψη η ομάδα μας βελτιώθηκε και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι προσπάθειες με Romo (55') και κυρίως η διπλή χαμένη ευκαιρία στο 60 λεπτό με δοκάρι του Εspinosa δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στο 61ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν και αυτοί με δέκα μετά την αποβολή του Garcia με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ λίγο αργότερα έμειναν και με εννιά, με τον Moussounda να αποβάλλεται επίσης με δεύτερη κίτρινη. Στα εναπομείναντα λεπτά παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα μας δεν άλλαξε κάτι, με τον Trickovski (80') να έχει την τελευταία καλή στιγμή. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Λιάσος Λουκά): Vana Alves, Lopes, Garcia, Spoljaric (64' Φράγκος), Stepinski (70' Pacheco), Delmiro (59' Ronkaglia), Kvashuk (70' Monnet Paquet), Schildenfeld, Moussounda, Babicka (70' Brown), Simion.

AEK (David Catala): Toύμπας, Thandi (68' Eγγλέζου), Gustavo, Acoran (46' Abraham), Trickovski, Milicevic, Rosales, Espinosa, Derbyshire (46' Romo), Tomovic (77' Οlatunji), Μάμας (62' Ναούμ).

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Όμηρος Τζιωρτζής
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Μαρίνου
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
VAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
AVAR: Νίκος Εγγλέζου
Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης

Κίτρινες: Garcia, Babicka, Moussounda, Lopes/ Gustavo, Μάμας, Milicevic 

Κόκκινες: Garcia (2η κίτρινη), Moussounda (2η κίτρινη) / Gustavo (2η κίτρινη)

«Ήταν πολύ παράξενο παιχνίδι, χωρίς καλό ρυθμό, κάρτες, διακοπές. Δεν είναι δικαιολογία, χάσαμε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είναι σκληρό να δεχόμαστε την πρώτη μας ήττα. Θα μας κάνει πιο δυνατούς η ήττα. Θα πάμε τώρα στην διακοπή, θα ξεκουραστούμε και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ελέγξαμε το παιχνίδι. Στο Β' Μέρος ήμασταν βελτιωμένοι. Μεγαλύτερη φάση το δοκάρι του Εspinosa. Ο Άρης αμύνθηκε. Το παιχνίδι κρίθηκε στις φάσεις που δεν κάναμε γκολ», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.