Aπόλλων-ΑΕΚ 1-4

Aπόλλων-ΑΕΚ 1-4

Σπουδαία νίκη για την ομάδα μας, με 4-1 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Η ομάδα μας ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και στο 4ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ με πλασέ του Trickovski μετά από μπαλιά του Rosales. H ομάδα μας δεν έμεινε εκεί και αφού αρχικά απείλησε με Derbyshire (9') και Acoran (24'), τελικά κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της, με πολύ ωραίο σουτ του Gyurcso από πλάγια θέση. 

Στo δεύτερο ημίχρονo η ομάδα μας πέτυχε νωρίς το τρίτο γκολ, με τον Trickovski να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα και να σκοράρει σε κενή εστία, ενώ στο 57ο λεπτό ο Μάμας απώλεσε την ευκαιρία για τέταρτο γκολ.  Στο 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι μείωσαν με πέναλτι του Πίττα. Ωστόσο η ομάδα μας έφτασε στο 1-4 στο 89ο.λεπτο με τον Espinosa να σκοράρει από κοντά μετά από ατομική προσπάθεια και πάσα του Romo. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Aπόλλων (Alexander Zorniger): Δημητρίου, Wellington, Πίττας, Dabo, Iliev (57' Κυριάκου), Roberge, Khammas (35' Aleesami), Παναγιώτου (35' Μαρίας), Janga (57' Αλμπάνης), Coll (72' Spoljaric), Jradi.

AEK (David Catala): Toύμπας, Thandi, Gustavo (90' Abraham), Acoran (60' Εγγλέζου), Trickovski (71' Espinosa), Rosales, Χριστοφόρου, Derbyshire (71' Romo), Tomovic, Gyursco (60' Μακρής), Μάμας.

Διαιτητής: Μάριος Χριστοφόρου
Α' Βοηθός Διαιτητής:
Μάριος Καλογήρου
Β' Βοηθός Διαιτητής:
Γιώργος Σάββα
4ος Διαιτητής: Μάριος Αντωνίου
VAR: Vitor Jorge Fernandes Ferreira
AVAR: Κυριάκος Σωκράτους
Παρατηρητής:
Μάριος Τσαγγάρης

Κίτρινες: Thandi, Tomovic / 

Κόκκινες: -

«Ξέρουμε τι παιχνίδι είχαμε μπροστά μας και πως ο μόνος τρόπος να πάρουμε βαθμούς είναι να τρέξουμε περισσότερο από τον αντίπαλο, να βάλουμε περισσότερη πίεση και να βγάλουμε περισσότερη ένταση και το κάναμε. Ξέραμε πως είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε τον Απόλλωνα, ξέρουμε την ποιότητά του. Σήμερα δείξαμε περισσότερο από ποτέ το πνεύμα της ομάδας. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τους παίκτες μου για την δουλειά που έκαναν. Συγχαρητήρια σε όλους, όλοι πίεσαν ακόμα και αυτοί στον πάγκο που εμψύχωναν. Είναι απλά τρεις βαθμοί, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και με τα πόδια στο έδαφος. Αυτός είναι ο τρόπος για να συνεχίσουμε μπροστά. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε, τους νιώσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι εμείς προκαλέσαμε αυτά τα λάθη. Όλα τα γκολ προέρχοναι από λάθη αλλά πιστεύω ότι σήμερα εμείς προκαλέσαμε κάποια. Η πίεση μας ψηλά ήταν απίστευτη. Ξέραμε ότι αν βγάζαμε αυτή την προσωπικότητα, να πιέσουμε ψηλά και να τους κοιτάξουμε στα μάτια χωρίς να φοβόμαστε, θα είχαμε ευκαιρίες. Συγχαρητήρια ξανά, το αξίζαμε», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.