ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 2-2

23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και να αναδεικνύεται ισόπαλη 2-2. 

To παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να βρίσκεται νωρίς (4') πίσω στο σκορ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Gustavo προς τα πίσω. Η ομάδα μας ανέλαβε τα ηνία και προσπάθησε να αντιδράσει, με Angel (37') και Diemers (45+1') να έχουν τις πιο καλές στιγμές για την ομάδα μας στο πρώτο μέρος. 

Στην επανάληψη η ομάδα μας προσπάθησε με υπομονή να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και τελικά τα κατάφερε μέσα από μια στημένη φάση, με τον Diemers να εκτελεί το φάουλ, τον Milicevic να κάνει την προβολή και τον Trickovski να σκοράρει προ κενής εστίας (76'). Ωστόσο λίγο αργότερα (82') οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-1, με τον Milicevic άθελά του να σκοράρει με αυτογκόλ. Ο Lopes είχε μεγάλη ευκαιρία (85') και στο 86ο λεπτό η ομάδα μας έφτασε στο 2-2, με τον Sanchez να σκοράρει με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Tongya (μετά από εξέταση της φασης στο VAR). Tongya, Trickovski (89') και Gyurcso (94') είχαν τις τελευταίες καλές στιγμές στο παιχνίδι. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Jose Martins Dominguez): Belec, Petrovic, Dvali, Villafanez (73' Mehri), Kvilitaia (73' Tomane), Chebake (80' Σατσιάς), Susic (80' Jefte), Dalcio, Marquinhos (88' Δώνης), Kostadinov, Ndongala.

AEK (Ran Ben Shimon): Piric, Diounkou (59' Sanchez), Gustavo, Tongya, Sol (72' Sol), Faraj (59' Santos), Angel, Milicevic, Pons (46' Gyurcso), Roberge (84' Lopes), Diemers.

Διαιτητής: Jakob Kehlet
Α' Βοηθός Διαιτητής: Παύλος Γεωργίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Γιώργος Κοντεμενιώτης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουμή
VAR: Helder Miguel Azevedo Malheiro
AVAR:
Αδάμος Βασιλείου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

Κίτρινες: Chebake / Tongya, Sanchez 

Κόκκινες: -

Θεατές: -

«Σκοράραμε τέσσερα γκολ κι ήρθαμε ισοπαλία! Για εμένα το σημερινό ματς δείχνει την καλή προσπάθεια που κάνουμε. Ήμασταν καλύτεροι, ο αντίπαλος είχε δυο ευκαιρίες και εμείς πέντε. Κυριαρχήσανε και πιέσαμε, δείξαμε χαρακτήρα. Οι παίκτες μου κάθε βδομάδα δείχνουν ότι τους αξίζει να βρίσκονται εκεί που είναι. Θα το πάμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, θα είμαστε σίγουρα εκεί.
Ναι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Στα ντέρμπι είναι δύσκολο να παρουσιάζεσαι καλύτερος γιατί ανταγωνίζεσαι με ποιοτικές ομάδες και δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ποιοτική ομάδα είναι το ΑΠΟΕΛ. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο σε όλη μας τη ζωή. Δεν θέλω να το παίξω φιλόσοφος αλλά δίνω μεγάλη έμφαση στην ψυχολογία», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.