ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-1

Ισοπαλία 1-1 για την ομάδα μας στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της 2ης φάσης με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Πολύ καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την ομάδα μας να έχει καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλο και να απειλεί με Faraj (12'), αλλά στο 26ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Maglica. Η ομάδα μας έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 36ο λεπτό, με τον Angel να σκοράρει με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Gustavo, ενώ είχε και την επόμενη μεγάλη φάση με τον Gyurcso. 

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την ομάδα να απειλεί πρώτη με τον Altman (58') και στην συνέχεια με την μεγάλη φάση του Romo (89'), προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ και να φύγει από την Λευκωσία με την νίκη. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μιχαήλ, Vinicius, Souza, Maglica, Joao Pedro, Θεοδώρου (69' Εφραίμ), Εsselink, Ζabala, Natel (88' Σατσιάς, Sarfo, Danilo (54' Okriasvili).

AEK (David Βadia): Toύμπας, Gustavo, Trickovski (87' Labojko), Faraj (61' Acoran), Angel (87' Thandi), Milicevic, Rosales, Tomovic, Gyurcso, Altman (61' Romo), Μάμας (75' Espinosa).  

Διαιτητής: Simone Sozza
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Παύλος Γεωργίου
4ος Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
VAR: Rosario Abisso
AVAR:
Χαράλαμπος Γεωργίου
Παρατηρητής: Λεόντιος Τράττος

Κίτρινες: Θεοδώρου, Okriasvili, Zabala / Μάμας, Angel 

Κόκκινες: /

«Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε δύσκολο έργο. Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι. Αξίζαμε περισσότερα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, ακόμα και στο β΄ ημίχρονο είχαμε το δικό μας...στυλ. Πρέπει να δώσουμε έμφαση για τον τρόπο που δεχθήκαμε το γκολ. Δεν είχαμε καλή αντίδραση. Πρέπει να προκριθούμε στον τελικό. Από κει και πέρα έχουμε 3 ματς στο πρωτάθλημα. Τώρα, όμως, σκεφτόμαστε μόνο τον επαναληπτικό αγώνα με τον Εθνικό. Δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο σήμερα. Ο κόσμος να μας δώσει την ευκαιρία να παλέψουμε για τα πάντα. Υπόσχομαι στον πρόεδρο ότι θα πεθάνουμε στο γήπεδο για την πρόκριση στον τελικό», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.