Aνόρθωση-ΑΕΚ 1-2

Aνόρθωση-ΑΕΚ 1-2

Νικηφόρο πέρασμα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την ομάδα μας, που επικράτησε με 2-1 της γηπεδούχου Ανόρθωσης, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.  

H ομάδα μας ξεκίνησε αρκετά δυνατά την αναμέτρηση και σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ, με τους Trickovski (4') και Espinosa. Τελικά η ομάδα μας κατάφερε να βρει το γκολ, με τον Trickovski να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Espinosa μετά την ανατροπή του από τον Κορρέα στο 35ο λεπτό. Η τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα μας στο πρώτο μέρος ήταν με τον Espinosa (40').

Στo δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στο 49ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της, με τον Derbyshire να πλάσαρει μετά την πάσα του Acoran. Στην συνέχεια η ομάδα μας απείλησε με Trickovski (63', 66') και με τον Romo (90') και τελικά στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου μείωσαν στο τελικό 1-2. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Aνόρθωση (Temur Ketsbaia): Loria, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Correia, Lafferty (74' Χριστοφή), Popovic (46' Deletic), Καλτσάς (46' Ιωάννου), Arajuuri, Husbauer, Κορρέα (46' Χριστοδουλόπουλο), Warda (60' Κacharava).

AEK (David Catala): Toύμπας, Gustavo, Acoran (63' Faraj), Trickovski (84' Mikel), Angel, Milicevic, Rosales, Espinosa (72'  Gyurcso), Derbyshire (72' Romo), Tomovic, Μάμας (84' Abraham).

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Α' Βοηθός Διαιτητής:
Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός Διαιτητής:
Κυρίακος Σωκράτους
4ος Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα
VAR: Helder Miguel Azevedo Malheiro
AVAR: Νίκος Εγγλέζου
Παρατηρητής:
Μιχάλης Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Lafferty, Husbauer, Κορρέα, Deletic / Τούμπας, Rosales, Μάμας

Κόκκινες: -

«Καλησπέρα. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε τον έλεγχο. Διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλή ομάδα. Διαθέτουμε ποιότητα. Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε. Καταλαβαίνω την χαρά μετά από αυτό το παιχνίδι. Να ευχαριστήσω τον κόσμο. Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα. Είναι η άποψη του Ιvan. Εγώ συνεχίζω το ίδιο, είναι μακρύς ο δρόμος. Σίγουρα το ότι είμαστε στην πρώτη θέση δείχνει τον χαρακτήρα μας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε σε χαμηλούς τόνους.
Είναι δύσκολο να διατηρηθείς σε αυτή την θέση. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός. Να εκμεταλλευτούμε το σερί. Να πω μπράβο σε όλους για την νίκη μας σήμερα, για την νίκη μας την προηγούμενη εβδομάδα, για το σερί που έχουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τελευταίες μεταγραφές μας μεγάλωσαν σαν ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν απίστευτη προσπάθεια, ακόμα και οι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Είμαι τυχερός που έχω τέτοιους παίκτες», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.