ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-2

Επιστροφή στις επιτυχίες για την ομάδα μας, που πήρε την νίκη με 0-2 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Τσίρειο. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω προβλήματος στο VAR. Iσορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με την ομάδα μας να μπαίνει σε θέση οδηγού, μετά από πανέμορφο σουτ από πλάγια θέση του Gyursco στο 14ο λεπτό.  Αρκετά λάθη και χωρίς τις μεγάλες φάσεις η συνέχεια. 

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν αρκετά καλύτερος και η ομάδα μας απείλησε πρώτη με τον Gyurcso (54'), ενώ στην συνέχεια είχε νέα μεγάλη φάση με τον Trickovski (63') και δοκάρι με τον Faraj (85') και τελικά στις καθυστερήσεις ο Faraj σε κενή εστία πέτυχε το δεύτερο γκολ και τελείωσε οριστικά το παιχνίδι. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Dusan Kerkez): Vosinha, Teixeira, Zdravkovski, Chavez (46' Cepovic), Torres (42' Daverveld), Euller, Riera (61' Γεωργίου), Αντωνίου, Παπαφώτης, Ristevski, Pele (46' Maidevac).

AEK (David Catala): Toύμπας, Thandi (60' Angel), Gustavo, Acoran (71' Faraj), Romo (85' Derbyshire), Trickovski (85' Espinosa), Milicevic, Rosales, Tomovic, Gyurcso, Mάμας (60' Abraham).  

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Ιωάννης Λαζάρου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Μαρίνου
4ος Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου
VAR: Bruno Thiago Lopes Martins
AVAR: N
ίκος Εγγλέζου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

Κίτρινες: Παπαφώτης / Μάμας, Tomovic, Milicevic 

Κόκκινες: -

«Σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειάστηκε να υποφέρουμε για να κερδίσουμε, η ΑΕΛ έχει πολύ καλούς παίκτες, είναι απίστευτη ομάδα. Έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, ήταν πάρα πολύ μεγάλη η προσπάθεια που έγινε από τους παίκτες, με την αφοσίωση που είχαν στο πλάνο. Ακόμα και στο τέλος, οι παίκτες που πέρασαν στα τελευταία λεπτά μας έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με την απίστευτη δουλειά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου και στο σημερινό παιχνίδι. Να πω κάτι και για τον συνάδελφο μου, τον Dusan. Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΛ είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα βρει τον εαυτό της στην συνέχεια», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.