AEK-West Ham 0-2

1ος αγώνας για την φάση των 16 του Εuropa Conference League, με την ομάδα μας να υποδέχεται την West Ham στο κατάμεστο AEK ARENA και πάρα την τεράστια προσπάθεια και την πολύ καλή της εικόνα ηττήθηκε με 0-2.

Πολύ καλή η εικόνα της ομάδας μας στο ξεκίνημα και στο πρώτο ημίωρο, αφού έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει, ενώ με την σειρά της είχε καλές στιγμές με Lopes (18'), Gustavo (20'). Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στην αναμέτρηση και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, με κεφαλιά του Αntonio στο 36’. Ο ίδιος παίκτης με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 0-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη η ομάδα μας προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Κατά διαστήματα πίεσε την αντίπαλο της, Nikolic (63’), Faraj (71'), Jakolis (72'), Trickvski (88'), Gustavo (94') είχαν καλές στιγμές, αλλά μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Τomovic, Casas (58’ Faraj), Gustavo, Faraj, Lopes (58’ Νikolic), Milicevic, Rosales (87' Χριστοφόρου), Εγγλέζου, Jakolis (77' Trickovski), Μάμας (58’ Αltman).

West Ham (David Moyes): Areola, Creswell, Zouma, Fornals (82’ Cornet), Antonio (60’ Scamacca), Lanzini (77' Paqueta), Downes, Behrahma (60’ Bowen), Keher, Aguerd, Rice (60’ Soucek).

Διαιτητής: Espen Eskås (NOR)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Jan Erik Engan (NOR)
Β' Βοηθός Διαιτητής: Isaak Elias Bashevkin (NOR)
4ος Διαιτητής: Kristoffer Hagenes (NOR)
VAR: Rob Dieperink (NED)
AVAR: Jeroen Manschot (NED)

Κίτρινες: Downes, Kehrer

Κόκκινες: -

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος λόγω αποτελέσματος αλλά η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η αντίπαλος έχει πολλή ποιότητα και τιμωρεί τα λάθη και σε αυτή την περίπτωση τιμώρησε τα δικά μας. Είμαι περήφανος τόσο για τους ποδοσφαιριστές μου όσο και για τον κόσμο μας που μας στηρίζει σε κάθε παιχνίδι. Αν δούμε τα στατιστικά θα δούμε ότι είχαμε την κατοχή, είχαμε 14 κόρνερ και η West Ham. Όπως και να έχει εγώ είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Τώρα βλέπουμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και όταν πάμε στο Λονδίνο θα το απολαύσουμε και θα παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας όπως κάνουμε πάντα. 
Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και συνεχίσαμε να είμαστε ακόμα και στο 0-2, αν δεν το κάναμε τα πράγματα δεν θα ήταν έτσι τώρα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές μου γιατί δεν σκέφτηκαν ούτα μπάτζετ ούτε τίποτα. Ο Αntonio σκόραρε δύο γκολ αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. 
Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία. Δεν με αγχώνει το ότι παίξαμε σήμερα και θα παίξουμε με τον Απόλλωνα τη Δευτέρα. Αυτό που με αγχώνει είναι η επόμενη εβδομάδα γιατί θα ταξιδέψουμε και αν παίξουμε Κυριακή θα είναι καταστροφή για εμάς. Δεν αρέσκομαι στις δικαιολογίες αλλά δεν είναι καλό το ότι μπορεί να παίξουμε Κυριακή, δεν είναι καλό για εμάς αλλά ούτε και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως και να έχει εμείς θα ανταπεξέλθουμε.

Δεν αξιοποιήσαμε τα κόρνερ σήμερα και πρέπει να βελτιωθούμε και σε αυτό. Προσπαθήσαμε μέσω κόρνερ και μέσω στατικών φάσεων, δεν έχω να πω κάτι στους ποδοσφαιριστές μου, το προσπάθησαν πολύ», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.