ΑΕΚ-Stade Rennais 1-2

1η αγωνιστική στο Β’ Όμιλο του Europa League, με την ομάδα μας να υποδέχεται στο AEK ARENA την Stade Rennais FC και να χάνει στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με 1-2.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας απείλησε για πρώτη φορά με τον Altman (10’) και στην συνέχεια με Trickovski (19’), αλλά στο 29ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Tait να χρίζεται σκόρερ με διαγώνιο σουτ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η απάντηση της ομάδας μας ήρθε άμεσα και συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό, με τον Oier να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά μετά την μπαλιά του Faraj.

Στα αρχικά στάδια της επανάληψης δεν είχαμε την μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Μοιρασμένο το παιχνίδι και εναλλασσόμενη η υπεροχή, με την ομάδα μας να γίνεται απειλητική για πρώτη φορά με τον Faraj (69’) και στην συνέχεια με τον Gyurcso (80’), αλλά να είναι πάρα πολύ άτυχη και να δέχεται το γκολ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης από τον Assignon.

Tα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Tomovic, Oier Gustavo, Trickovski (79’ Pons), Faraj (93’ Ναούμ), Angel, Milicevic, Rosales (46’ Χριστοφόρου), Olatunji (79’ Lopes), Altman (63’ Gyurcso).

Stade Rennais FC (Bruno Genesio): Mandanda, Rodon, Truffert, Theatem Santamaria, Sulemana, Tait, Majer (82’ Assignon), Meling (58’ Terrier), Traore, Abline (58’ Bourigeaud).  

Διαιτητής: Giorgi Kruashvili (GEO)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Levan Varamishvili (GEO)
Β' Βοηθός Διαιτητής: Zaza Pipia (GEO)
4
ος Διαιτητής: David Kharitonashvili (GEO)
VAR: Benjamin Brand (GER)
AVAR: Marco Achmuller (GER)

Παρατηρητής: Kejdi Tomorri (ALB)

Κίτρινες: Χριστοφόρου / Santamaria

Κόκκινες: -

«Είναι δύσκολο για μένα να εξηγήσω το αποψινό ματς, είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι. Όταν δέχεσαι γκολ το τελευταίο δευτερόλεπτο είναι απλά άδικο. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήταν εδώ, ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που τα έδωσαν όλα. Το αποτέλεσμα παραμένει άδικο.
Σίγουρα είναι πιο δύσκολο μετά την ήττα. Για εμάς ο στόχος δεν αλλάζει, στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Για 90 λεπτά παίξαμε πολύ καλά και αμυντικά και επιθετικά και αυτό κρατάμε, ότι είχαμε διάρκεια. Δεχθήκαμε το γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Faraj έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Με ηρεμία βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι.
Ο προπονητής της Stade Rennais είναι χαρούμενος από την εικόνα της ομάδας του. Είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίχτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Ο Ιvan έκανε πολύ καλή δουλειά όπως και ο Faraj. Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους ποδοσφαιριστές, έκαναν όλοι εξαιρετική δουλειά αλλά είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα.
Για να ελέγξουμε την απογοήτευση από τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αυτό που θα κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Δύσκολος αντίπαλος η Νέα Σαλαμίνα η οποία έχει μόνο νίκες, θα παίξουμε στο πρωτάθλημα όπως παίζουμε στην Ευρώπη.
Ίσως να μην τα καταφέρει την Κυριακή γιατί είχε ένα μικρό τραυματισμό πίσω στο πόδι. Από χθες δεν ένιωθε καλά, από το ημίχρονο και μετά δεν μπορούσε να συνεχίσει», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.