AEK - SC Dnipro-1 3-0

Aκόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε απόψε η ομάδα μας, καθώς επικράτησε με 3-0 της SC Dnipro-1 στον επαναληπτικό αγώνα των πλέι-οφ του Europa League και εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους της διοργάνωσης.

H αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό και την ομάδα μας να απειλεί για πρώτη φορά με το παρολίγον αυτογκόλ του Loginov (9’) και στην συνέχεια με Milicevic (15’), για να φτάσει τελικά στο 1-0 με σκόρερ τον Gyurcso με δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Η επόμενη καλή στιγμή της ομάδας μας ήταν με τον Rosales (36’) και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ομάδα μας διπλασίασε τα τέρματα της, με τον Lopes να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό πλασέ μετά το γύρισμα του Gyurcso και το σουτ του Oier.

Στην επανάληψη η ομάδα μας προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα δύο τερμάτων, κλείνοντας σωστά τους χώρους και ψάχνοντας την ευκαιρία στις αντεπιθέσεις. O Altman απείλησε στο 70’ και στο 78’ η ομάδα μας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Εγγλέζου να σκοράρει με πανέμορφο σουτ στην κίνηση μετά την μπαλιά του Gyurcso.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Mikel, Oier, Gustavo, Faraj (73’ Μάμας), Lopes (73’ Olatunji), Milicevic, Rosales, Eγγλέζου (86’ Gama), Gyurcso (83’ Ναούμ), Altman (73’ Angel).

SC Dnipro-1: Da Silva, Busanello, Dovbyk, Pikhalonok, Gutsuliak (58’ Nazarenko), Gromov (69’ Kohut), Loginov (73’ Pubchynskyi), Babenko, Blanco, Tanchyk, Svatok.

Διαιτητής: Davide Massa (ITA)
Α' Βοηθός Διαιτητής:
Filippo Meli (ITA)
Β' Βοηθός Διαιτητής:
Stefano Alassio (ITA)
4ος Διαιτητής:
Rosario Abisso (ITA)

Κίτρινες: Gustavo / Loginov, Babenko

Κόκκινες: -

«Δεν έχω πολλά λόγια, μόνο μια λέξη. Ευχαριστώ. Πρώτα απ’ όλα στους παίκτες που έδειξαν ότι είναι μια γενναία ομάδα. Ήθελαν να γράψουν ιστορία και το πέτυχαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους οπαδούς γι’ αυτή την εξαιρετική παρουσία. Το απόλαυσαν, όπως το απολαύσαμε και εμείς. Απολαμβάνουμε το αποψινό, ξεκουραζόμαστε και αμέσως μετά θα σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Το ιδανικό θα ήταν να αγωνιστούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το Γιουρόπα είναι μια μεγάλη διοργάνωση και θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε με μεγάλους αντιπάλους. Από τώρα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να σκεφτούμε το παιχνίδι πρωταθλήματος.
Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι πολύ σημαντικό που τα καταφέραμε για πρώτη φορά και κρατήσαμε το μηδέν. Ήμασταν και λίγο τυχεροί στο πρώτο μέρος, είχε ευκαιρίες ο αντίπαλος. 
Είμαι χαρούμενος για όλους, για την συμπεριφορά των παικτών. Στο ημίχρονο τους είπα ότι δεν είμαι ικανοποιημένος απ’ την αμυντική συμπεριφορά και μου άρεσε που στο β’ μέρος επέστρεψαν και ήταν βελτιωμένοι.
Χρειαζόμαστε αυτή την στήριξη, αυτή την ατμόσφαιρα, αυτό τον κόσμο, που είναι κοντά μας και φεύγει από το γήπεδο χαρούμενος.
Έχουμε πολύ καλό ρόστερ, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τους χρειαζόμαστε όλους, είναι πολλά τα παιχνίδια. Μου δίνει την δυνατότητα αυτό το ρόστερ να παίξω διαφορετικά, με άλλη τακτική και άλλο πλάνο. Πρέπει όλοι να είναι σε ετοιμότητα. Δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε έντεκα παίκτες, αλλά θα γίνονται αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Αυτή είναι μια ερώτηση για τον τεχνικό διευθυντή. Αλλά εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ μου, έχω παίκτες πολεμιστές. 
Ο Τrickovski είναι ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής μας. Ήταν άρρωστος και έμεινε εκτός. Δεν ήταν βασικός στα τελευταία παιχνίδια αλλά παραμένει ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής με ξεχωριστό ταλέντο. Είναι παίκτης που θα μας δώσει τα πράγματα που χρειαζόμαστε είτε αγωνιζόμενος ως βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.