ΑΕΚ-Ομόνοια 2-1

22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Ομόνοια στο ΑΕΚ ARENA και να παίρνει την νίκη με 2-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προυποθέσεις για την ομάδα μας, που στο 3ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Fransson να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, απείλησε με Angel (14’), Gustavo (23’), είχε δοκάρι με τον Faraj (30’), ενώ στο 45ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε αρχικά χέρι για πέναλτι του Miletic, αλλά μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR άλλαξε την απόφαση του. Τελικά στην τελευταία φάση του ημιχρόνου η ομάδα μας έφτασε στην ισοφάριση μετά από καταπληκτικό σουτ του Gustavo εκτός περιοχής.

Στην επανάληψη η ομάδα μας διατήρησε τον έλεγχο, πίεσε για το δεύτερο γκολ και αφού είχε καλές στιγμές με Tongya (51’), Sol (62’), τελικά στο 70ο λεπτό έφτασε στο πολυπόθητο γκολ, με τον Sol να σκοράρει με την μία μετά το φάουλ του Diemers. Στην συνέχεια η ομάδα μας απείλησε με Tongya (82’) και Diemers (88’), με το 2-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Ran Ben Shimon): Piric, Diounkou, Gustavo, Tongya  (83’ Tomovic), Sol (83’ Lopes), Faraj (67’ Gama (74’ Μάμας), Angel, Milicevic, Pons (67’ Gyurcso), Roberge, Diemers.

Oμόνοια (Kjetil André Rekdal): Fabiano, Matthews, Stepinski (67’ Bakic), Fransson, Lecjaks (81’ Amoo), Simic (32’ Κακουλής), Lang, Παναγιώτου, Κούσουλος, Miletic, Χαραλάμπους, Bezus.

Διαιτητής: Jakob Alexander Sundberg
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
VAR: Mάριος Χριστοφόρου
AVAR: Ανδρέας Τεχράνυ
Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαΐδης  

Κίτρινες: Τongya, Sol / Miletic, Kούσουλος, Παναγιώ

Κόκκινες: -

Θεατές: 2337

«Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Δεν είχαμε ενέργεια αρχικά αλλα το βρήκαμε μετά. Να πιστώσω τους συνεργάτες μου για όλα, δεν είναι εύκολο να έχεις συνεχόμενα παιχνίδια και πνευματικά δεν πέσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και το τονίζω, αξίζαμε τη νίκη.
Δεν μας λύγισε το ότι δεχτήκαμε νωρίς γκολ. Παίξαμε, ισοφαρίσαμε με ένα πανέμορφο γκολ του Λέδες. Φτιάξαμε ευκαιρίες και πριν την ισοφάριση. Το σημαντικότερο είναι πως ό,τι κι αν συμβαίνει η ομάδα παραμένει δυνατή πνευματικά.
Ό,τι χαρακτηρισμό και να δώσω γα δώσω τον ίδιο και για τα υπόλοιπα. Παιχνίδι χαρακτήρα ναι, αλλά δεν υπάρχει διαφορά. Ξέρω πως θα προσεγγίσω το παιχνίδι.
Είναι ωραίο αλλά δεν δέχομαι κάτι που με κάνει αδύναμο. Μου αρέσει η σύνδεση με τον κόσμο αλλά δεν επηρεάζομαι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε».», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.