AEK-Oλυμπιακός 1-0

AEK-Oλυμπιακός 1-0

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα μας, που επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο AEK ARENA, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

H ομάδα μας ξεκίνησε αρκετά δυνατά την αναμέτρηση, με τον Derbyshire να σκοράρει στο 6ο λεπτό, αλλά το γκολ να ακυρώνεται αφού ο Άγγλος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Ισορροπημένο το παιχνίδι μετά το 15λεπτο, με την ομάδα μας να απειλεί με Εγγλέζου (20’) και Faraj (43’).

Στo δεύτερο ημίχρονo η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά και αφού απείλησε με Espinosa (48’), Εγγλέζου (59’) και στο 59ο λεπτό και πάλι με τον Derbyshire να σκοράρει και το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Ενδιάμεσα στο 53ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Sambinha με δεύτερη κίτρινη κάρτα. H ομάδα μας πίεσε αρκετά για το γκολ και τελικά το πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Trickovski στο 73ο λεπτό. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος ο αρχηγός, μετά την ανατροπή του από τον Boveda (μετά από έλεγχο του VAR). Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας απείλησε με Romo (83’, 87’) και Εγγλέζου (90’). 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (DavidCatala): Toύμπας, Gustavo, Acoran (84’ Thandi), Trickovski, Faraj (46’ Espinosa), Milicevic (10’ Χριστοφόρου), Rosales, Eγγλέζου, Derbyshire (79’ Romo), Ναούμ (46’ Μάμας), Tomovic.

Oλυμπιακός Λευκωσίας (Γιώργος Πετράκης): Mall, Sambinha, Boveda, Salli, (66’ Confais) Wilson, Manrique, Sarfo, Πεχλιβάνης (84’ Kah), Wakaso (77’ Μάντζης), Nani, Κυριάκου (77’ Ευτυχίδης).

Διαιτητής: Δημήτρης Κουμή
Α' Βοηθός Διαιτητής:
Μάριος Δημητριάδης
Β' Βοηθός Διαιτητής:
Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα
VAR: Vitor Jorge Fernandes Ferreira
AVAR: Βασίλης Δημητρίου
Παρατηρητής:
Ανδρέας Δημητρίου

Κίτρινες: Eγγλέζου / Salli, Sambinha, Sarfo, Wakaso, Confais

Κόκκινες: Sambinha (2η κίτρινη)

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κι αυτό φάνηκε. Στο πρώτο μέρος δεν βρήκαμε τους παίκτες μου όπως θέλαμε αλλά είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Έφτιαξαν μία ευκαιρία από ένα κόρνερ. Η προσπάθεια των παικτών μου ήταν απίστευτη και πρέπει να τους συγχαρώ. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και πίστη. Θα είναι όλα δύσκολα τα παιχνίδια. Σήμερα κάναμε άλλο ένα μεγάλο βήμα. Οι παίκτες το πίστεψαν και κέρδισαν», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.