ΑΕΚ-Εθνικός 1-2

Εντός έδρας ήττα με 1-2 γνώρισε η ομάδα μας στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο AEK ARENA. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη Τετάρτη (04/05, 19:00) στο Δασάκι Άχνας.  

Χωρίς καλό ρυθμό, με αρκετά λάθη και πολλές διακοπές το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μας απείλησε με Trickovski (21'), αλλά στο 24ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Tarasovs να σκοράρει για λογαριασμό των φιλοξενουμένων. Στην συνέχεια η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε με τον Tomovic να σκοράρει με κεφαλιά στο 35ο λεπτό. Rosales (41') και Faraj (45+3') είχαν τις τελευταίες καλές στιγμές για την ομάδα μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας απείλησε πρώτη με Altman (50’), αλλά στο 54ο λεπτό βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, με τον Duris να σκοράρει για τον Εθνικό. Στην συνέχεια η ομάδα μας πίεσε, με τους Derbyshire (88’, 91’, 94’), Espinosa (94’) να απειλούν, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (David Βadia): Toύμπας, Gustavo, Acoran (56’ Espinosa), Trickovski, Faraj (77’ Thandi), Angel (84’ Nαούμ), Milicevic, Rosales, Tomovic Altman (56’ Romo), Μάμας (77’ Derbyshire).  

Εθνικός Άχνας (Andrej Razdrh): Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Abraham, Khudobyak, Gorupec, Iωάννου, Mazurek (78’ Dolezal), Wojtkowski (57’ Ζakpa), Tarasovs, Duris (95’ Μ. Ηλία).

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Καλογήρου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου

VAR: Γιώργος Νικολάου
AVAR: Ξένια Ηροδότου
Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Αngel / Duris, Mazurek, Khudobyak, Άδωνη, Χριστοδούλου

Κόκκινες: /

«Κάναμε πολύ άσχημο παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε και δεχθήκαμε το πρώτο γκολ σε μια στατική φάση, κάτι που δουλέψαμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Μετά ισοφαρίσαμε, πήραμε δύναμη και περιμέναμε να κερδίσουμε αλλά μετά σε μια φάση που δεν ξέρω αν πέρασε έξω η μπάλα, ο αντίπαλος σκόραρε ξανά. Έχουμε ακόμα 90 λεπτά, θα πάμε εκεί να πεθάνουμε και να προκριθούμε», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.