ΑΕΚ-Εθνικός 1-0

ΑΕΚ-Εθνικός 1-0

Συνέχεια στο σερί νικών για την ομάδα μας, που κέρδισε με 1-0 τον Εθνικό Άχνας στο AEK ARENA, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέτριο το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετές διακοπές και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα μας σε αυτό διάστημα απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις με Faraj (13') και Trickovski (31').

Στo δεύτερο ημίχρονo η ομάδα μας μπήκε πιο δυνατά, στην προσπάθεια της για να βρει τις φάσεις και κατ’ επέκταση το γκολ. H ομάδα μας πίεσε πάρα πολύ και μετά την ευκαιρία με τον Acoran (63’), τελικά στο 65ο λεπτό βρήκε το γκολ με τον Romo να σκοράρει με διπλή προσπάθεια μετά το κόρνερ του Gustavo. H oμάδα μας έψαξε και το δεύτερο γκολ και απείλησε με Trickovski (67’, 78’), με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (David Catala): Toύμπας, Gustavo, Trickovski, Faraj (46’ Thiago), Angel (46’ Τhandi), Milicevic, Rosales, Espinosa (79’ Αbraham), Derbyshire (62’ Romo), Tomovic, Gyurcso (46’ Acoran).

ΕθνικόςΆχνας (ΗλίαςΧαραλάμπους): Bogatinov, Πηλέας, Άδωνη, Κ. Ηλία (70’ M. Ηλία), Assoubre (70’ Eloundou), Αbdullayev (46’ Iωάννου), Khudobyak (37’ Κουμής), Florian (79’ Dolezal), Κυπριανού, Folprecht, Tarasovs.

Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου
Α' Βοηθός Διαιτητής:
Χαράλαμπος Γεωργίου
Β' Βοηθός Διαιτητής:
Στέφανος Αναστασίου
4ος Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
VAR: Βασίλης Δημητρίου
AVAR: Παύλος Γεωργίου
Παρατηρητής:
Παναγιώτης Γερασίμου

Κίτρινες: Τomovic / Αbdullayev, Assoubre

Κόκκινες: -

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σημερινοί βαθμοί πιο πολύτιμοι έως τώρα στην σεζόν. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αντίδραση των παιχτών σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη πίστωση και στην ομάδα της Άχνας που ήρθε σήμερα και ένα μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Για μας το σημερινό παιχνίδι δίνει και ένα πολύ μεγάλο μήνυμα. Πρέπει να προσπαθούμε και να υποφέρουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να φτάνουμε στο στόχο μας. Πρέπει και οι 16 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα να δίνουν πάνω από το 100%. Είναι γενικά μια πάρα πολύ δύσκολη σεζόν. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Νομίζω πως σε όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο στο σημερινό, οι αλλαγές δίνουν αυτή την ενέργεια που χρειάζεται η ομάδα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν. Ακόμη και αυτοί που δεν έπαιξαν. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έρχονται από τον πάγκο και να μας δίνουν αυτά τα στοιχεία και αυτά που λείπουν από την ομάδα . Αυτό το στοιχείο κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά για μας. Είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν σε περιμένουν και πρέπει εσύ να βρεις τις λύσεις να προσπαθήσεις να βρεις τους χώρους. Στις αντεπιθέσεις είναι πολύ επικίνδυνες αυτού του είδους ομάδες.  Αυτό το έκανε ακόμη πιο δύσκολο και αποκτά για μένα μεγαλύτερη αξία η σημερινή νίκη. Ίσως έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που πετύχαμε την προηγούμενη βδομάδα γιατί είναι από αυτά τα παιχνίδια που συναντάς δυσκολίες. Τώρα θα ξεκουραστούμε και συνεχίσουμε.  Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα η πρώτη θέση δείχνει την καλή δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Είναι οκτώ τα παιχνίδια που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Θα το απολαύσουμε σήμερα και τις επόμενες μέρες και βλέπουμε τον Άρη. Η νίκη δεν δημιουργεί περισσότερη πίεση. Η πίεση είναι η ίδια. Ίσως κάποιες ομάδες επειδή βρισκόμαστε στην πρώτη θέση να μας αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό. Για μας είναι το ίδιο, η δουλειά συνεχίζεται», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.