AEK-Άρης 4-3

19η αγωνιστική στο πρωτάθλημα, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει τον Άρη στο ΑΕΚ ΑRENA και να κερδίζει με το εντυπωσιακό 4-3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, λόγω αδιαθεσίας του διαιτητή Χρυσοβαλάντη Θεουλή, με τον 4ο διαιτητή Παναγιώτη Χατζηγεωργίου να τον αντικαθιστά. Η ομάδα μας ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, απείλησε με Αltman (6'), Tomovic (19'), αλλά στο 20ο λεπτό κόντρα στην ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Struski. Η ομάδα μας προσπάθησε να απαντήσει, απείλησε με Altman (21'), αλλά στο 26ο λεπτό δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Gomis. Ο Gyurcso είχε μεγάλη ευκαιρία (28'), με την ομάδα μας να επιστρέφει στο παιχνίδι μειώνοντας σε 1-2 στο 32ο λεπτό, με τον Αltman να σκοράρει από κοντά μετά την προσπάθεια του Faraj. Δύο λεπτά αργότερα (34') η ομάδα μας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, με τον Lopes να σκοράρει από κοντά μετά την κόντρα στο σουτ του Gyurcso.

Στην επανάληψη η ομάδα μας απείλησε για πρώτη φορά με τον Altman (60’), με τον Ισραηλινό λίγο αργότερα (65’) να κάνει την ολική ανατροπή για την ομάδα μας και μάλιστα με τριπλή προσπάθεια, αφού οι πρώτες δύο σταμάτησαν στο δοκάρι. Στην συνέχεια η ομάδα μας έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ με τον Lopes σε διπλή ευκαιρία (72’), ωστόσο στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Gomis. Tελικά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Faraj με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 4-3 και έδωσε την νίκη στην ομάδα μας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Τomovic, Gustavo, Faraj, Lopes (92’ Romo), Angel, Milicevic, Rosales, Pons (84’ Οier), Gyurcso (84’ Nαούμ), Altman.

Άρης (Aleksey Shpilevskiy): Vana Alves, Caju (70’ Πηλέας), Boakye, Bengtsson, Stepinski (89’ Spoljaric), Delmiro, Gomis (80’ Yablonski), Struski (70’ Kokorin), Moussounda, Szoke, Babicka (70’ Βrown).

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Α' Βοηθός Διαιτητής: Νίκος Εγγλέζου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος Διαιτητής:
Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
VAR: Δημήτρης Σολωμού
AVAR: Παύλος Γεωργίου
Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Angel / Boakye, Struski, Stepinski, Vana Alves, Szoke

Κόκκινες: -

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τους 3 βαθμούς απέναντι σε αυτό τον αντίπαλό, και είναι μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες, με πολύ καλό προπονητή. Είμαι χαρούμενος για τους οπαδούς που το πίστευαν ως το τέλος. Οι παίκτες ήταν πολεμιστές.. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να χάσεις και να έχεις και κακή απόδοση. Όμως οι παίκτες μας πάντα προσπαθούν. Το πρώτο μέρος ήταν καλό για τους φιλάθλους όμως όχι για τους προπονητές. Γενικά το σκορ για αυτές τις δύο ομάδες δεν είναι φυσιολογικό. Κάναμε λάθη και το σκορ πήγε στο 0-2 όμως μετά κάνανε και αυτοί κάποια λάθη και το γυρίσαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Εξακολουθούμε να πορευόμαστε σιγά σιγά.
Ο Άρης είναι μια ομάδα που έχασε μόνο τρεις φορές φέτος. Δύο από εμάς. Στον πρώτο γύρο είχαμε τύχη μαζί μας. Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν καταστροφικό όμως ακόμα και σε αυτό είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και να αλλάξουμε τη ροή. Σήμερα δεν μας άξιζε να χάνουμε 0-2 όμως αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Κάναμε το 3-2 και εκεί που ετοιμαζόμουν να κάνω τη αλλαγή να κλείσω κάπως τις γραμμές ήρθε η ισοφάριση και αλλάξαν τα πλάνα μου αλλα πετύχαμε γκολ στη τελευταία φάση. Χρειάζεται τύχη όμως το παλέψαμε για να έρθει η τύχη. Πλέον ο στόχος είναι η νίκη με τον Ολυμπιακό. Αν κάνουμε πολλές νίκες θα κάνουμε κάτι σημαντικό αν όχι δεν θα κάνουμε κάτι όπως έγινε και στο Κύπελλο. Την τύχη που είχαμε σήμερα την είχαμε γιατί ψάξαμε το γκολ», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.