ΑΕΚ-Απόλλων 3-3

Ισοπαλία 3-3 για την ομάδα μας στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο AEK ARENA.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα μας να απειλεί σε δύο περιπτώσεις με Faraj (8'), Altman (12'), αλλά στο 16ο λεπτό να βρίσκεται πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Πίττα. Η ομάδα μας αντέδρασε και απάντησε άμεσα, καθώς στο 18ο λεπτό ο Gyurcso με σουτ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα. To παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό, η ομάδα μας απώλεσε τις ευκαιρίες με Altman (34'), Faraj (43') και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έκανε την ολική ανατροπή, με τον Trickovski να σκοράρει από κοντά μετά το γύρισμα του Gyurcso και την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με την ομάδα μας να δέχεται την ισοφάριση στο 67ο λεπτό, με τον Dabo να σκοράρει με κεφαλιά. Στην συνέχεια η αναμέτρηση εξακολουθούσε να παραμένει ανοικτή, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 2-3 στο 77ο λεπτό με τον Dabo. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας απείλησε με Εγγλέζου (86’) και τελικά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε στο τελικό 3-3 μετά από ένα καταπληκτικό σουτ του Gustavo.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (David Βadia): Christian, Gustavo, Trickovski, Faraj (63’ Acoran), Angel (63’ Εγγλέζου), Milicevic, Rosales (55’ Χριστοφόρου), Tomovic, Guyrcso (63’ Romo), Altman, Μάμας (79’ Espinosa).

Aπόλλων (Alexander Zorniger): Jovanovic, Αυλωνίτης, Πίττας, Dabo (80’ Jovanovic), Ongenda (64’ Iliev), Spoljaric, Roberge, Khammas (75’ Αleesami), Αλμπάνης (75’ Yanga), Μαυρίας (80’ Φιλιώτης), Coll.

Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Καλογήρου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Παύλος Γεωργίου
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς
VAR: Isidro Diaz De Mera Escudero
AVAR:
Μιχάλης Σωτηρίου
Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαϊδης

Κίτρινες: Μilicevic, Trickovski / Roberge, Jovanovic

Κόκκινες: /

«Ήρθαμε ισόπαλοι σε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και σημαντικό, απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω, γρήγορο ποδόσφαιρο και να έχουμε την κατοχή. Στο τέλος είμαι περήφανος για την προσπάθεια και την ένταση που είχαμε. Το λέω αυτό γιατί δεχθήκαμε πρώτοι γκολ, επιστρέψαμε και συνέχεια δεχθήκαμε ακόμη δύο και πάλι επιστρέψαμε. Το πιστέψαμε μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος όμως με το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Πρέπει να το πιστέψουμε για να έχουμε την ευκαιρία μας μέχρι το φινάλε. Το παιχνίδι τελειώνει με το τελικό σφύριγμα. Θα μπορούσε να παιχτούν ακόμη και άλλα λεπτά αλλά δεν είμαι αυτός που αποφασίζει», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.