AEK-AΠΟΕΛ 0-3

10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει το ΑΠΟΕΛ στο AEK ARENA και να χάνει με 0-3.

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο ημίωρο, με εναλλασσόμενη υπεροχή και χωρίς να δημιουργούνται πολλές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα μας απείλησε με τον Pons (1'), αλλά στο 27ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Chebake να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά. Diounkou (28’) και Sol (36’) είχαν τις επόμενες καλές στιγμές, με τον Tongya να έχει την πιο καλή ευκαιρία για την ομάδα μας στο 45+3’.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα μας στα αρχικά στάδια της επανάληψης (49’), όταν ο Marquinhos με σουτ έκανε το 0-2, ενώ στο 62ο λεπτό ο Angel με αυτογκόλ έκανε το 0-3. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Diounkou, Τomovic, Tongya (83’ Santos), Sol, Faraj (56’ Gyurcso), Pons, Kaptoum (70’ Lopes), Roberge, Sanchez (56’ Αngel), Diemers (83’ Gustavo).

ΑΠΟΕΛ (Martins Dominguez): Βelec, Petrovic, Vital, Villafanez (67’ Σατσιάς), Kvilitaia (67’ Τomane), Chebake, Crespo, Dalcio (82’ Βροντής), Marquinhos (67’ Γαβριήλ), Kostadinov, Ndongala (77’ Δώνης).

Διαιτητής: Srdan Jovanovic
Α' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκος Σωκράτους
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Τουμάζου
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς
VAR: Δημήτρης Σολωμού
AVAR: Νεόφυτος Νεοφύτου
Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Faraj, Diounkou / Petrovic, Marquinhos

Κόκκινες: -

Θεατές: 4161

«Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο παιχνίδι, ήμασταν ελαφρά καλύτεροι. Δεχτήκαμε το γκολ από στατική φάση, ενώ εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Στην αρχή της επανάληψης ήρθε το 2ο γκολ και εκεί έγιναν δύσκολα τα πράγματα απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα. Ακόμα και μετά το 3-0 δεν μπορέσαμε να βάλουμε πίεση στον αντίπαλο. Είναι ένα δύσκολο βράδυ για εμάς, γιατί θέλαμε τη νίκη. Σκληρό αποτέλεσμα, αλλά έχω την πίστη ότι θα δουλέψουμε και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι.
Ουσιαστικά ήμασταν καλύτεροι και μετά το 0-1. Ήθελα να κάνω αλλαγές, αλλά δεχτήκαμε γρήγορα το γκολ στο 2ο ημίχρονο. Ίσως να μπορούσα να κάνω τις αλλαγές στο ημίχρονο. Μετά το 2ο γκολ ήμασταν επηρεασμένοι γιατί θέλαμε τη νίκη. Μετά το 2ο γκολ ήταν πιο εύκολο για το ΑΠΟΕΛ να κρατήσει μπάλα. Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, ίσως να μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετικές αποφάσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε, είπαμε πως είμαστε καλοί και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι στο τέλος. Το σκεφτόμουν να κάνω αλλαγές στο ημίχρονο. Υπεύθυνος είναι πάντα ο προπονητής», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.