ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 0-0

AEK ΑΠΟΕΛ 3-0

Λευκή ισοπαλία (0-0) για την ομάδα μας στο ντέρμπι με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ στο AEK ARENA, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε επιθετικό μονόλογο μετέτρεψε την αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας, καθώς κυριάρχησε στο παιχνίδι, δημιούργησε και απώλεσε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να βρει στόχο σε κάποια εξ’ αυτών. Μάμας (15'), Romo (17', 19'), Angel (33'), Gyurcso (24', 35', 43') ήταν οι πρωταγωνιστές στις μεγάλες φάσεις της ομάδας μας.   

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, η ομάδα μας προσπάθησε υπομονετικά να φτάσει στο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει στις φάσεις που δημιούργησε με Rosales (68’), Thiago (74’) και Abraham (78’).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (David Catala): Toύμπας, Abraham, Acoran (64’ Thiago), Romo (73’ Derbyshire), Trickovski (87’ Espinosa), Αngel (87’ Thandi), Milicevic, Rosales, Tomovic, Gyurcso (73’ Faraj), Mάμας.  

AΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Scuffet, Καρώ, Vinicius, Souza, Lundemo (46’ Σατσιάς), Kvilitaia, Okriashvili (89’ Eφραίμ), Θεοδώρου (46’ Chebake), Zabala, Natel (80’ Diawara), Savic.

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Δημητριάδης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Μ. Αργυρού
VAR: Aleandro Di Paolo
AVAR:
Όμηρος Τζιωρτζής
Παρατηρητής: Λεόντιος Τράττος

Κίτρινες: / Lundemo, Okriashvili, Σατσιάς

Κόκκινες: -

«Σήμερα μία ομάδα άξιζε να κερδίσει, η ΑΕΚ, 100%. Απίστευτο το πρώτο μέρος για μας. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Συνεχίζουμε… Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, την ένταση και τη ενέργεια που είχαν στο παιχνίδι. Ευχαριστώ τον κόσμο, πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν την ενότητα γιατί ο δρόμος είναι μακρύς. Είμαστε τυχεροί γιατί έχω να διαλέξω ανάμεσα σε εξαιρετικούς παίκτες. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Ανάλογα με το παιχνίδι κάνω τις επιλογές. Είναι σημαντικό αυτοί που παίρνουν την ευκαιρία να προσπαθούν. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Άλλαξε κάποια πράγματα ο αντίπαλος αλλά δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η κούραση. Στα τελευταία στάδια μας έλειψε η ενέργεια. Είναι φυσιολογικό όταν γίνεται τόση μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο μέρος. Κρατάμε τα θετικά και βελτιωνόμαστε», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.