ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-1

9η αγωνιστική στην Β΄ Φάση του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στο AEK ARENA και να αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1.

Η ομάδα μας ξεκίνησε αρκετά δυνατά την αναμέτρηση, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και αφού απείλησε με Faraj (6’) τελικά στο 15ο λεπτό κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού, με τον Lopes να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόντρα στο γύρισμα του Pons. Οι επόμενες καλές στιγμές για την ομάδα μας ήταν με Milicevic (26’), Tongya (41’), με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα μας απείλησε με Tongya (63’), Sol (67’), Santos (79’) χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο σε κάποια περίπτωση και τελικά να ισοφαρίζεται στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τον Makoun να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους με γυριστό σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Ran Ben Shimon): Piric, Diounkou, Tongya, Sol (73’ Santos), Faraj (55’ Gyurcso), Lopes (46’ Trickovski), Angel (65’ Sanchez), Milicevic, Gama (73’ Ναούμ), Pons, Roberge.

Ανόρθωση (Γιάννος Οκκάς): Μιχαήλ, Αρτυματάς, Correia, Tejera (87’ Κωνσταντίνου), Castel, Makoun, Παρούτης, Waris (77’ Χαραλάμπους), Kiko, Κορρέα, Χρυσοστόμου (72’ Tζούλιου).

Διαιτητής: Luca Cibelli
Α' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Χριστοδούλου
VAR: Francesco Fourneau
AVAR: Πέτρο
ς Πέτρου
Παρατηρητής: Γιώργος Νικολάου

Κίτρινες: Gama, Pons / Makoun, Tejera

Κόκκινες: -

Θεατές: 4070

«Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και μπορεί να τύχει κάτι τέτοιο αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πω πόσο πολύ περήφανος είμαι για τους παίκτες μου που δίνουν τα πάντα. Κάποιες φορές μπορεί να συμβεί όπως αυτό που συνέβη απόψε αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζονται οι παίκτες είναι να τους υποστηρίξουμε και να πάμε σε δύο βδομάδες στο ΓΣΠ για να πάρουμε τη νίκη.
Κανείς δεν μας έδωσε τίποτε, θ' ασχοληθούμε αυτές τις δύο βδομάδες σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην ομάδα και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Αυτή τη στιγμή με χρειάζονται οι παίκτες μου και θα με έχουν οι παίκτες μου για να πάμε στο παιχνίδι σε δύο βδομάδες.
Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, μετά το τέλος της σεζόν θα το δούμε με αυτή την ισοπαλία.  Είναι καλύτερα που πάμε μόνο για ένα αποτέλεσμα και ένα στόχο. Όταν πηγαίνεις για ισοπαλία μπορεί να μην είσαι σε εγρήγορση και αυτό να στοιχίσει την ομάδα σου. Εμείς θα πάμε μόνο για τη νίκη. Με νίκη κερδίζουμε το πρωτάθλημα στο ΓΣΠ», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.