ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-0

Σπουδαία νίκη για την ομάδα μας με 1-0 στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση στο AEK ARENA,

Σε επιθετικό μονόλογο μετέτρεψε την αναμέτρηση στο πρώτο μέρος η ομάδα μας, καθώς απειλούσε διαρκώς την αντίπαλη εστία, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να βρει τις λύσεις και να φτάσει στο γκολ. Οι πιο καλές φάσεις της ομάδας μας ήταν με τους Τrickovski (3'), Αltman (12', 26'), Faraj (32'), Μάμας (37'), και Gyurcso (41').

Στην επανάληψη η ομάδα μας εξακολουθούσε να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για το γκολ, απείλησε με Altman (55’) και στο 84ο λεπτό έφτασε στο πολυπόθητο γκολ, με τον Trickovski να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Romo μετά το πάτημα από τον Ρισβάνη. Ο Αcoran (87’) είχε την τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα μας στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (David Βadia): Tούμπας, Gustavo, Trickovski, Faraj (64’ Acoran), Angel, Milicevic, Rosales (88’ Χριστοφόρου), Μikel, Gyurcso (88’ Εγγλέζου), Altman (72’ Romo), Μάμας (46’ Espinosa).

Aνόρθωση (Τemur Ketsbaia): Loria, Αρτυματάς (Ρουσιάς), Correia, Χριστοδουλόπουλος (72’ Xριστοφή), Hambardzumyan, Husbauer (62’ Iωάννου), Ρισβάνης, Κορρέα, Deletic (46’ Xρυσοστόμου), Warda, Novothny (46’ Vrhovec).

Διαιτητής: Joao Pedro Da Silva Pinheiro
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
VAR: Luigi Nasca
AVAR:
Μάριος Καλογήρου
Παρατηρητής: Λεόντιος Τράττος

Κίτρινες: Gustavo, Milicevic, Αltman, Espinosa / Novothny, Χρυσοστόμου, Ρισβάνης

Κόκκινες: /

«Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας. Πήραμε τους 3 βαθμούς. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Απίστευτη προσπάθεια. Κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά ευτυχώς πήραμε τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο για μας μετά τα ατυχή αποτελέσματα. Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση η νίκη. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Είχαμε την προσωπικότητα και την φιλοδοξία. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βελτιώσω πολλά πράγματα. Είναι όλες οι ομάδες δυνατές. Σήμερα δείξαμε πολλά στοιχεία. Ήμασταν συμπαγείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Η νίκη αυτή μας δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έχει μεγάλη προοπτική ο Τούμπας. Του έδωσα την ευκαιρία. Φανταστικός. Πρέπει να προσέχουμε τους παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Άξιζε την ευκαιρία. Ήταν εξαιρετικός. Όλοι όμως ήταν φανταστικοί», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.