Πετρολίνα ΑΕΚ: Συνεχίζει την ευρωπαϊκή προέλαση!

Πετρολίνα ΑΕΚ: Συνεχίζει την ευρωπαϊκή προέλαση!

Την ξέφρενη πορεία της στην φάση των 32 του FIBA Europe Cup συνέχισε η Πετρολίνα ΑΕΚ, που επικράτησε με 68-59 της Μαγκνόφιτ Γκέσινγκ Νάιτς στο Κίτιον και έκανε ακόμη ένα καθοριστικό βήμα για το όνειρο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η ομάδα μας με την δυναμική συμπαράσταση του κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική εξέδρα του Κίτιον -και όχι μόνο- κατάφερε να ξεπεράσει την σημαντική απουσία του Brezec και την κούραση από τα συνεχόμενα υψηλής έντασης παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη και να φτάσει στο τρίτο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα. Μάλιστα κάλυψε και την ήττα με οκτώ πόντους στην Αυστρία και υπερέχει στην ισοβαθμία με την αποψινή της αντίπαλο. Πλέον μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου με εφτά βαθμούς, όσους και η Βαρέσε, ενώ ακολουθούν με πέντε βαθμούς Τσμόκι Μινσκ και Μαγκνόφιτ Γκέσινγκ Νάιτς.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία, με την ομάδα μας να έχει σαν όπλο την άμυνα και να βρίσκει λύσεις τόσο από την περιφέρεια, όσο και κάτω από το καλάθι και να καταφέρνει να αυξάνει σταδιακά την διαφορά στο σκορ στην δεύτερη περίοδο. Στην τέταρτη περίοδο φρόντισε να καλύψει και την ήττα στην Αυστρία και να υπερέχει πλέον και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας και της αναμέτρησης ο Petrovic με 18 πόντους. Για τους Αυστριακούς ο Klepeisz σημείωσε 13 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βαρέσε κέρδισε με 89-84 εκτός έδρας την Τσμόκι Μινσκ. Την επόμενη αγωνιστική, προτελευταία στην φάση των 32 του FIBA Europe Cup, η ομάδα μας ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Βαρέσε (Τετάρτη 27/01, 19:00). Προηγείται η εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Ομόνοια (Σάββατο 23/01, 19:30) για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)
Παλάλας 2, Brown 7, Κοιλαράς, Petrovic 18, McFadden 13, Garcia 1, Τρισόκκας 9, Bowman 7, Παντελή. 11

Μαγκνόφιτ Γκέσινγκ Νάιτς (Matthias Zolner)
Lacy 4, Koch 12, Soldo, Lanegger 2, Jandrasits, Klepeisz 13, Burgess 11, Wright 8, Watts 9, Larson

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 18-12, 17-16, 15-13