Πετρολίνα ΑΕΚ: Στην Ιταλία για την μεγαλύτερη υπέρβαση

Πετρολίνα ΑΕΚ: Στην Ιταλία για την μεγαλύτερη υπέρβαση

Στην Ιταλία βρίσκεται από χθες (25/01) βράδυ η Πετρολίνα ΑΕΚ, ενόψει του αγώνα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των 32 του FIBA Europe Cup με αντίπαλο την Βαρέσε (Τετάρτη 27/01, 21:30 ώρα Κύπρου).

Το όνομα και μόνο του αντιπάλου καταδεικνύει και τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας που έχει η αναμέτρηση για την ομάδα μας, που ωστόσο έχει αποδείξει με την έως τώρα εξαιρετική ευρωπαϊκή της πορεία ότι αντέχει στα δύσκολα και είναι μαθημένη να κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη.

Στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο Κίτιον, η ομάδα μας με τρομερή εμφάνιση επικράτησε με 65-61, ενώ προέρχεται από την νίκη με 68-59 σε βάρος της Μαγκνόφιτ Γκέσινγκ Νάιτς.

Στην βαθμολογία του ομίλου Πετρολίνα ΑΕΚ και Βαρέσε έχουν από εφτά βαθμούς, ενώ Τσμόκι Μινσκ και Μαγκνόφιτ Γκέσινγκ Νάιτς που αγωνίζονται την ίδια μέρα στην Αυστρία έχουν από πέντε βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μας με νίκη στην Ιταλία προκρίνεται στην επόμενη φάση, ενώ πρόκριση μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και με ήττα, αρκεί να επικρατήσει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μαγκνόφιτ Γκέσινγκ Νάιτς. Σε περίπτωση που ήττας της ομάδας μας και νίκης της Τσμόκι Μινσκ, η πρόκριση θα κριθεί σε μία βδομάδα στην Λευκορωσία, με την ομάδα μας να έχει επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 73-68.

Σήμερα (26/01) η ομάδα μας προπονήθηκε το πρωί και θα ακολουθήσει και δεύτερη προπόνηση, με τον Λίνο Γαβριήλ να έχει για πρώτη φορά στην διάθεση του τον Calvin Leslie, που θα πάρει την θέση του τραυματία Primoz Brezec στα δύο τελευταία παιχνίδια αυτής της φάσης της διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Κύπρου) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο www.basketball.org.cy και από την ιστοσελίδα του FIBA Europe Cup στο http://www.fibaeurope.com/fibaeuropecup/compID_BYg5Rb55Jw-G5I3MZ6JB01.season_2016.roundID_11866.gameID_11877-V-9-5.html.