Πετρολίνα ΑΕΚ: Πρώτη μάχη με την Φράπορτ Σκάιλαϊνερς

Πετρολίνα ΑΕΚ: Πρώτη μάχη με την Φράπορτ Σκάιλαϊνερς

Στην έδρα της Φράπορτ Σκάιλαϊνερς δοκιμάζεται αύριο στις 21:00 ώρα Κύπρου η Πετρολίνα ΑΕΚ, στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των 16 του FIBA Europe Cup.

Η ομάδα μας έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή ενώπιον της απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης (μοναδική αήττητη), όμως έχει αποδείξει με την έως τώρα ανεπανάληπτη ευρωπαϊκή της πορεία και με τις δύο προκρίσεις από ομίλους ότι είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι εσχάτως και να τα δώσει όλα για ακόμη μία τεράστια υπέρβαση.

Σε σύγκριση με τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Λίνος Γαβριήλ θα έχει εκ νέου στην διάθεση του τον Brezec, ενώ για τρίτο στην σειρά παιχνίδι ενισχύει το πλάνο του και ο Leslie.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι οι δύο ομάδες θα τα πουν ξανά στην Γερμανία.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Κύπρου και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (www.basketball.org.cy) και από την ιστοσελίδα του FIBA Europe Cup (www.fibaeurope.com)

Η μέχρι τώρα πορεία της Σκάιλαϊνερς στο FIBA Europe Cup

Στην πρώτη φάση του FIBA Europe Cup η Σκάιλαϊνερς συμμετείχε στον 7ο όμιλο, όπου πέτυχε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Έπειτα κληρώθηκε και πάλι στον 7ο όμιλο, της φάσης των «32» αυτή την φορά, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό της σερί με ακόμα έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Έτσι η ομάδα της Γερμανίας κατέλαβε και πάλι την  πρώτη θέση, με 12 βαθμούς και προκρίθηκε στην φάση των «16».

Ποια είναι η Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης

Η Σκάιλαϊνερς, που πλέον ονομάζεται Φράπορτ Σκάιλαϊνερς λόγω διαφήμισης στο όνομα της, έχει ως έδρα την πόλη της Φρανκφούρτης στην Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1999 και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος. Τα χρώματα της είναι το μπλε, το λευκό και το πορτοκαλί ενώ αγωνίζεται στο Φράπορτ Αρένα με χωρητικότητα 5000 θεατών.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετράει δύο κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία της. Ένα Κύπελλο Γερμανίας το 2000 και ένα Πρωτάθλημα Γερμανίας το 2004. Στο περσινό EuroChallenge (η διοργάνωση που αντικαταστήθηκε από το FIBA Europe Cup φέτος) η Σκάιλαϊνερς τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στον μικρό τελικό είχε ηττηθεί από την ρουμάνικη Ενέρτζια, που είχε ως προπονητή τον Κύπριο Αντώνη Κωνσταντινίδη.