Πετρολίνα ΑΕΚ: Πανάξια πρωταθλήτρια!

Πρωταθλήτρια καλαθόσφαιρας για 6η φορά τα 10 τελευταία χρόνια και 10η συνολικά στην ιστορία, αναδείχθηκε η Πετρολίνα ΑΕΚ, με την ομάδα μας να κερδίζει μετά από εξαιρετική εμφάνιση στον 5ο τελικό της ΟΠΑΠ Basket League, με αντίπαλο τον Κεραυνό στο Κίτιον. Νίκη με 72-70 και 3-2 συνολικό σκορ στους τελικούς για τους φετινούς νταμπλούχους, που... έσπασαν δύο φορές την έδρα του αντιπάλου, ξεπερνώντας ακόμη και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. 

Πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την φετινή κατάκτηση του νταμπλ. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και καλαθοσφαιριστές, αλλά και στον κόσμο, που ήταν κυριολεκτικά ο 6ος παίκτης σε όλους τους τελικούς. 

Η αναμέτρηση στο κλειστό «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο είχε συναρπαστική εξέλιξη και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν.

Αρκετά καλό το ξεκίνημα της ομάδας μας στην αναμέτρηση και μικρό προβάδισμα, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με την μικρότερη διαφορά με το τέλος του πρώτου 10λεπτου. Με πολύ καλή άμυνα και... κτυπώντας κυρίως με πόντους στον αιφνιδιασμό, η ομάδα μας ανέβασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα και πάλι όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο -3 με το τέλος του ημιχρόνου. Πιο παραγωγικό επιθετικά και για τις δύο ομάδες το τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα μας να βρίσκει περισσότερες λύσεις επιθετικά και να κλείνει το δεκάλεπτο στο +7. Ψύχραιμη και στις δύο πλευρές του παρκέ η ομάδα μας στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο, κράτησε την υπέρ της διαφορά, με κρίσιμο καλάθι του Hollingsworth 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και 1 εύστοχη βολή στα 10 δευτερόλεπτα και 2 εύστοχες βολές του Brown στα 6 δευτερόλεπτα. 

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-34, 48-55, 70-72

Κεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης): Burns 29 (4), Μιχαήλ 7 (1), Στυλιανού 1, Thomas 8, Krubally 10, Mishula 2, Πασιαλής 6, Τίγκας 7 (1).

Πετρολίνα ΑΕΚ (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Hollingsworth 23, Brown 18, Hunt 11, Παντελή 7 (1), Μαντοβάνης 2, Σιζόπουλος 8 (2), Γεωργίου, Στυλιανού, Μανωλόπουλος 3 (1), Gresham.