Πετρολίνα ΑΕΚ: Με Κεραυνό στο Final Four του Κυπέλλου

Πετρολίνα ΑΕΚ: Με Κεραυνό στο Final Four του Κυπέλλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (01/02) η κλήρωση του Final Four του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών «Νεόφυτος Χανδριώτης», με την ομάδα μας να κληρώνεται να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Κεραυνό Στροβόλου.

Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 12 Φεβρουαρίου και ο μεγάλος τελικός στις 14 Φεβρουαρίου. Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Τα ζευγάρια που κληρώθηκαν για το Final Four είναι τα εξής:

ΑΠΟΕΛ – ΕΘΑ
Κεραυνός – Πετρολίνα ΑΕΚ

Για να φτάσουν στο Final Four οι τέσσερις ομάδες έπρεπε πρώτα να περάσουν από την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Νεόφυτος Χανδριώτης.

Τα παιχνίδια για την προημιτελική φάση πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 18 και 22 Δεκεμβρίου, και πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που έφεραν οι οκτώ αγώνες.

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 81-73
Κεραυνός – Ε.Ν. Παραλιμνίου 73-56
ΕΘΑ – Αναγέννηση Γερμασόγειας 111-56
Πετρολίνα ΑΕΚ – Καπάτσος Ομόνοια 77-56

Γιώργος Βόβορας (ΑΠΟΕΛ): «Αναμένουμε να έχουμε ένα αρκετά καλό final four. H κάθε ομάδα έχει την δυναμική της και την ιστορία της. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί, όλα κριθούνε στο παρκέ. Θα είναι δύο παιχνίδια πολύ δυνατά, όπως και ο τελικός. Εμείς έχουμε ακόμα μία αγωνιστική για να προετοιμαστούμε».

Γιώργος Σκαραφίγκας (ΕΘΑ): «Είναι ένα τουρνουά που είναι διαφήμιση για το κυπριακό μπάσκετ. Εύχομαι όπως η αλληλεγγύη και η ομόνοια που υπάρχει μεταξύ των προπονητών, των παραγόντων και των ομάδων γενικότερα, να συνεχίστει και μετά το final four για να συνεχίσει να είναι μία πολύ δυνατή διοργάνωση».

Άγγελος Παπαδημητρίου (Κεραυνός): «Μετά την κλήρωση που έβγαλε την ομάδα μου να παίζει με την ΑΕΚ, νομίζω ότι υπάρχουν τέσσερις ομάδες που είναι ισοδύναμες. Δεν είχαμε κάποια ομάδα που θέλαμε να παίξουμε, αλλά περιμέναμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι ένας θεσμός που πάντα γίνονται εκπλήξεις και δεν έχουμε φαβορί και αουτσάιντερ. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα, όπως κάθε παιχνίδι, με στόχο να φτάσουμε στον τελικό».

Λούης Χριστοδουλίδης (Πετρολίνα ΑΕΚ): «Η κλήρωση μας έφερε να αντιμετωπίζουμε την ομάδα του Κεραυνού. Θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Όπως είπε και ο φίλος Άγγελος, δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες που είναι διεκδικητές και του πρωταθλήματος. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με κάθε σοβαρότητα και ευχόμαστε να είμαστε στο τέλος οι τυχεροί που θα χαμογελάσουν και θα βρεθούμε στον τελικό».