Πετρολίνα ΑΕΚ: Είμαστε πια πρωταθλητές!!!

Πετρολίνα ΑΕΚ: Είμαστε πια πρωταθλητές!!!

Ιστορική και ανεπανάληπτη βραδιά η αποψινή για την Πετρολίνα ΑΕΚ, αφού αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια καλαθόσφαιρας μετά την νίκη της με 76-67 στον 4ο τελικό των πλέι-οφ με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ. Μπροστά σε ένα κατάμεστο Κίτιον, με την παρουσία του κόσμου να είναι συγκλονιστική, η ομάδα μας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο και έδειξε πόσο αποφασισμένη ήταν για να φτάσει στην νίκη τίτλου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, διοίκηση υπό την προεδρία Ανδρέα Λευκαρίτη, τεχνική ηγεσία, καλαθοσφαιριστές, αλλά και στον κόσμο, που συνέβαλε τα μέγιστα με την φωνή, τον παλμό και τον ενθουσιασμό του να επιστρέψει ο τίτλος στην Λάρνακα.

Όλοι οι καλαθοσφαιριστές υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κετσελίδη έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει η ομάδα μας στην κατάκτηση του τίτλου. Στον 4ο τελικό αυτός που ξεχώρισε πετυχαίνοντας 20 πόντους ήταν ο αρχηγός Ιάκωβος Παντελή.

Δεκάλεπτα: 14-11, 36-33, 58-47, 76-67.

ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΑΕΚ (Γιώργος Κετσελίδης)
(12/17β., 23/36δ., 6/20τρ., 27-6ρ., 15ασ., 7κλ., 7κ., 14λ.): Harper 13, Brezec 14, Κοιλαράς, Petrovic 12 (2), McFadden 5 (1), Dyren 4, Baptiste 7, Παντελή 20 (3), Παλάλας 1.

ΑΠΟΕΛ (Νικόλας Ι. Παπαδόπουλος)
(11/17β., 22/49δ., 4/14τρ., 24-12ρ., 11ασ., 6κλ., 3κ., 14λ.): Roberson 5, Evans 10 (1), Νοεφύτου, Woods 5, Σιζόπουλος, Κούνας 12, Tutt 13, Cup 12 (2), Κακιούζης 10 (1).

Ντίνος Λευκαρίτης: Αυτή η χαρά ανήκει στον κόσμο. Το αξίζει η Λάρνακα, είναι μια πραγματικά μεγάλη στιγμή για την πόλη. Άμα θέλουμε, μπορούμε. Αυτός ο υπέροχος κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει αυτό που αξίζει. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και στους αντιπάλους μας.

Αντρέας Λευκαρίτης: Είναι απερίγραπτο αυτό που ζω. Κοιτάξτε τον κόσμο. Είμαι πολύ περήφανος για την πόλη μου και δεν ξέρετε τι σημαίνει για εμένα αυτός ο τίτλος. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ιάκωβος Παντελή: Δεν ήταν ατομικό, ήταν ομαδικό. Απόψε ήμουν εγώ, τις προηγούμενες φορές ήταν άλλος παίκτης. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε να πάνε χαμένα τα δυο break, κάτι που δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει. Αφιερώνω τον τίτλο στον κόσμο της ομάδας, στην γυναίκα μου και στο νεογέννητο παιδί μας. Είναι το πιο γλυκό πρωτάθλημα, το παίρνω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην ομάδα μου και μπροστά στον κόσμο μας.

Γιώργος Κετσελίδης: Οι συνεργάτες μου τραβήξανε όλο το ζόρι και τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένεια Λευκαρίτη που έκανε τα πάντα για την ομάδα και στην γυναίκα του Παλάλα που άκουσε πολλά στην διάρκεια της σεζόν.

Γιώργος Παλάλας: Θα ήθελα να αφιερώσω το τρόπαιο στη γυναίκα μου και στην μητέρα μου οι οποίες έχουν ακούσει πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό".

Τhaddus McFadden: Νοιώθω εξαιρετικά. Ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα, το καταφέραμε και είναι όλα εξαιρετικά. Εγώ έκανα και το προσωπικό 2-0. Όλα είναι φοβερά στην Κύπρο, γιατι να μην συνεχίσω εδώ...

Ακολουθούν βίντεος από την απονομή του τροπαίου και τους πανηγυρισμούς στο Κίτιον και στο Σωματείο.