Πετρολίνα ΑΕΚ: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά

Πετρολίνα ΑΕΚ: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά

Το τρομερό ευρωπαϊκό οδοιπορικό της Πετρολίνα ΑΕΚ ολοκληρώθηκε απόψε (24/02) στο κατάμεστο Κίτιον, με την ομάδα μας να παλεύει με όλες της τις δυνάμεις, αλλά να μην αποφεύγει την ήττα με 56-44 από την Φράπορτ Σκάιλαϊνερς, στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των 16 του FIBA Europe Cup. 

Το συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ... κοίταξε στα μάτια την μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης και δικαίως καταχειροκροτήθηκε από τον εκπληκτικό κόσμο για την προσπάθεια που κατέβαλε στην σειρά με την γερμανική ομάδα, αλλά και την χαρά και την περηφάνια που του πρόσφερε με την εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία.

Με εξαιρετική άμυνα κράτησε χαμηλά στο σκορ την πανίσχυρη γερμανική ομάδα. Στην πρώτη περίοδο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, με το σκορ να είναι ισόπαλο 12-12. Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα μας έχασε λόγω τραυματισμού τον Brezec, με τους Γερμανούς να το εκμεταλλεύονται και να προηγούνται με εφτά πόντους.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η ομάδα μας κατάφερε να κάνει σερί 8-0 και να προσπεράσει στο σκορ. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν με διαφορά την τέταρτη περίοδο, με την ομάδα μας να παραμένει ωστόσο κοντά στο σκορ. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερες επιλογές και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, ανοίγοντας μάλιστα την διαφορά στο σκορ.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ο Leslie με 15 πόντους.

Φράπορτ Σκάιλαϊνερς (Gordon Herbert)
Klein, Little, Voigtmann 8, Barthel 5, Robertson 7, Morrison 8, Theodore 22, Scrybb 5, Doornekamp 1.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)
Παλάλας 2, Brown 2, Brezec 3, Petrovic, McFadden 15, Leslie 16, Τρισόκκας, Bowman 6, Παντελή.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-12, 8-15, 9-8, 15-21