Πετρολίνα ΑΕΚ: Aνακοίνωση ΔΣ

Καλώς τους και ας αργήσανε! Προς στιγμής νομίσαμε ότι δεν θα βγάζατε ανακοίνωση για την διαιτησία και ανησυχήσαμε! Φυσικά κάλιο αργά παρά ποτέ!

Συνήθης τακτική του Γ.Σ. Κεραυνός όπως και πέρσι στις 08/04/2021 την επόμενη μέρα μετά το σπάσιμο της έδρας στον Στρόβολο και το 1-0 υπέρ της ομάδας μας, εξέδωσε ανακοίνωση https://cyprusbasket.net/portal/keraynos-anakoinosi/ στο ίδιο μήκος κύματος με την σημερινή. Ξεκάθαρος ο λόγος και ο σκοπός των ανακοινώσεων. Πίεση στους διαιτητές εν όψει του 2ου παιχνιδιού.

Πέρσι μετά την ανακοίνωση του Γ.Σ. Κεραυνός, επιλέξαμε να μην μπούμε στην διαδικασία της δημόσιας αντιπαράθεσης, αλλά να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας - το πρωτάθλημα. Επειδή όμως το περσινό πάθημα, μας έγινε μάθημα και η σιωπή μας θεωρήθηκε αδυναμία από ορισμένους, ως αποτέλεσμα στο 4ο παιχνίδι να ζήσουμε τραγελαφικές στιγμές όπως αναφέρατε, με αποκορύφωμα τις 2 τελευταίες φάσεις του αγώνα που παραλίγο να έκριναν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Παρεμπιπτόντως, προς γνώση όλου του φίλαθλου κοινού, οι αποφάσεις των διαιτητών στις 2 περσινές επίμαχες φάσεις στις οποίες ο Γ.Σ. Κεραυνός υποστήριζε ότι ήταν σωστές, διδάσκονταν σε σεμινάριο διαιτησίας φυσικά ως λανθασμένες! 

Όσο αφορά τις 37 βολές που εκτέλεσε η ομάδα μας έναντι 20 των αντιπάλων, η απάντηση είναι απλή για το περισσότερο φίλαθλο κοινό, όχι όμως για τον Γ.Σ. Κεραυνός. 0/9 βολές εκτέλεσε o καλαθοσφαιριστής μας Shaquille Goodwin ο οποίος σκοπίμως οδηγείτο στην γραμμή των ελευθέρων βολών, ο λόγος προφανής. 4 βολές από τα 2 αντιαθλητικά φάουλ(εξετάστηκαν από το instant replay αλλά κατά τα άλλα ήταν αμφισβητούμενα) του καλαθοσφαιριστή του Γ.Σ. Κεραυνός, Σάιμον Μιχαήλ που επέφεραν την αποβολή του από το παιχνίδι. 1 βολή μετά από τεχνική ποινή στον πάγκο του Γ.Σ. Κεραυνός. Άθροισμα – 14, απλά μαθηματικά! Επίσης τα φάουλ ήταν 28 υπέρ της ΑΕΚ και 23 υπέρ του Γ.Σ. Κεραυνός.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι δηλώσεις εκ μέρους του Γ.Σ. Κεραυνός γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων.

Υπό κανονικές συνθήκες μετά την δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του καλαθοσφαιρικού τμήματος του ΑΠΟΕΛ κ. Πέτρο Πάλμα, οποιαδήποτε άλλα σχόλια είναι περιττά.

Πάντως επειδή για ακόμη μια φορά κερδίσατε τις εντυπώσεις,  σας παρακαλούμε μελλοντικά να δείχνετε την ίδια ευαισθησία όσο αφορά τις κερδισμένες ελεύθερες βολές και όταν κερδίζετε.

2ο παιχνίδι ημιτελικής σειράς 2022 Ελεύθερες βολές:  Γ.Σ. Κεραυνός 27, ΑΠΟΕΛ  7                                                                         
3ο παιχνίδι ημιτελικής σειράς 2022 Ελεύθερες βολές:  Γ.Σ. Κεραυνός 35, ΑΠΟΕΛ  16
4ο παιχνίδι ημιτελικής σειράς 2022 Ελεύθερες βολές:  Γ.Σ. Κεραυνός 29, ΑΠΟΕΛ  19

Σχετικά με τα άλλα σημεία της ανακοίνωσης σας νομίζω ότι όλοι μας έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.

Με εκτίμηση

Διοικητικό Συμβούλιο Πετρολίνα ΑΕΚ