H τελετή Εγκαινίων των γηπέδων Grassroots

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/06) η Τελετή Εγκαινών των γηπέδων Grassroots στο Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ Λάρνακας Νικόλας Θεοδότου. Στα πλαίσια της περαιτέρω αναβάθμισης του Αθλητικού Κέντρου έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τριών νέων μικρών γηπέδων, που ήδη καλύπτουν τις ανάγκες των τμημάτων Grassroots. 

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ Νεκτάριος.

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου του Σωματείου, Άνδρου Καραπατάκη:

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω σήμερα στο Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ Λάρνακας Νικόλας Θεοδότου H παρουσία όλων σας είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς!

Πέρυσι, την ίδια ακριβώς περίοδο, εγκαινιάσαμε την Α' Φάση του Αθλητικού μας κέντρου, στην παρουσία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τότε, επίσης, ανακοινώσαμε την έναρξη της Β' Φάσης που αποτελείτο από την κατασκευή 3 νέων γηπέδων FUTSAL για να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μας. 

Σήμερα, στην παρουσία του Αντιπροέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Κωστάκη Κουκκουλλή, πραγματοποιούμε την επίσημη παράδοση της Β' Φάσης με τα εγκαίνια 3 νέων γηπέδων FUTSAL. Το κόστος κατασκευής των 3 γηπέδων ανήλθε στις 300.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από:
-Tις εταιρείες Petrolina Holdings Ltd, Latouros Investments και AJK Wealth Management Ltd,
-Από την εξαγγελθείσα εισφορά του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω του ΚΟΑ στο άμεσο μέλλον.
-Από τον τακτικό προυπολογισμό του Σωματείου μας. 

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες, 

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις Ακαδημίες μας, επενδύοντας τόσο στις υποδομές, όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. Ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και ιδιαίτερα τον Αυξέντη Ευαγγέλου που από την πρώτη στιγμή είχε υπό την ευθύνη του όλου έργου. 

Σήμερα, ενώπιων όλων, ανακοινώνουμε την έναρξη της Γ' Φάσης του Αθλητικού μας κέντρου, η οποία θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός καφεστιατορίου, αποδυτηρίων για τους προπονητές, αποθήκης αθλητικού υλικού και γυμναστηρίου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν πριν από τον επόμενο Δεκέμβριο, προσφέροντας μας ένα σύγχρονο Αθλητικό κέντρο, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Αγαπητέ Αντιπρόεδρε του ΚΟΑ,

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι ένας αξιότιμος συνεργάτης και υποστηρικτής στις προσπάθειες μας για την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών του Σωματείου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε να μας υποστηρίζετε και στις επόμενες προσπάθειες μας. Εκφράζουμε ξανά την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους στήριξαν και συνέβαλαν σε αυτό το μεγάλο έργο. Με την στήριξη σας θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις Ακαδημίες μας και να προάγουμε τον Αθλητισμό της χώρας μας».

«Θέλω να μεταφέρω τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ για τρεις κύριους λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αν δεν γίνονταν αυτά τα γήπεδα και αυτές οι εγκαταστάσεις, πολύ πιθανόν τα παιδιά που είναι δίπλα μας να ήταν κάπου αλλού, όπου το μέλλον τους να μην ήταν τόσο ευοίωνο όσο να ήταν που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό στον κόσμο από το να κάνεις σωστούς ανθρώπους και να μένουν οι νέοι μακριά από αυτά που καταστρέφουν τα όνειρα τους. Το ότι κάνετε αυτή την επέμβαση φίλε πρόεδρε για μένα είναι το 6ο ή το 7ο σε σημαντικότητα να βγουν ποδοσφαιριστές για την ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρετε πολλά στην κοινωνία και σας ευχαριστούμε.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πιο παλιά όταν λέγαμε ότι είμαστε από την Λάρνακα, σε άλλες πόλεις μας αντιμετώπιζαν λίγο αφ’ υψηλού. Τώρα αυτό το αίσθημα μετατράπηκε λίγο σε ζήλια. Ένας από τους λόγους που πάμε καλά στην Λάρνακα είναι και η ΑΕΚ. Και είναι η ΑΕΚ γιατί αν κάνετε μία δημοσκόπηση στους φιλάθλους της Κύπρου, ποια είναι η πιο επαγγελματική και καθαρή ομάδα, ποια ομάδα προάγει τον αθλητισμό και όχι άλλα συμφέροντα, τότε η ΑΕΚ σίγουρα θα είναι μέσα στους 2-3 πρώτους και αυτό δείχνει και το δρόμο προς την Λάρνακα που θέλουμε.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι έχει επιλεγεί ένα όνομα, του Νικόλα Θεοδότου και είμαστε σίγουροι ότι ο Νικόλας, ακολουθώντας την πορεία της οικογένεια του, θα ήταν ένας εξαίρετος αθλητής και ένα εξαίρετο μέλος της κοινωνίας μας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τιμώντας τον Νικόλα τιμούμε ακριβώς και αυτή την προσπάθεια. Δίνουμε πρότυπα στους νεαρούς με αυτό τον τρόπο. Η πορεία της ΑΕΚ που έκανε γνωστή την Λάρνακα σε όλη την Ευρώπη, εμείς θα έπρεπε να δώσουμε πολλά εκατομμύρια ως Λάρνακα να γίνει γνωστή η πόλη, όπως έγινε με την ευρωπαϊκή της πορεία. Να συνεχίσετε σε αυτό το σωστό δρόμο και πάντοτε θα είμαστε δίπλα σας.», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. 

Aναλυτικά η ομιλία του Αντιπρόεδρου του Κυπριακου Οργανισμού Αθλητισμού, Κωστάκη Κουκκουλή. 

«Είναι με ιδιαίτερη περηφάνια που βρίσκομαι εδώ για τα εγκαίνια αυτών των γηπέδων, εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τον Πρόεδρο Ανδρέα
Μιχαηλίδη που δεν μπορεί να είναι εδώ λόγω του ταξιδιού του στην Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στον στίβο.

Στον ΚΟΑ αισθανόμαστε πάντα περήφανοι όταν έρχεται η ώρα να εγκαινιάσουμε μία νέα αθλητική εγκατάσταση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το άλφα και το ωμέγα στον
αθλητισμό είναι οι υποδομές. Χωρίς υποδομές δεν μπορεί να ανθίσει ο αθλητισμός. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε κάθε φορά που ο Οργανισμός βάζει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα
του κυπριακού αθλητισμού και τον βοηθά να ανοίξει τα φτερά του μέσα από εγκαταστάσεις, όπως αυτές που εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ.

Εγκαινιάζουμε τρία νέα γήπεδα στο αθλητικό κέντρο ακαδημίας της ΑΕΚ που φέρει το όνομα «Νικόλας Θεοδότου» και το αναφέρω αυτό, γιατί έχει ξεχωριστή σημασία η
ονομασία που δόθηκε στο κέντρο στη μνήμη αυτού του παλικαριού που τόσο άδικα και τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή… Τρία νέα γήπεδα που θα καλύψουν τις ανάγκες των
ακαδημιών της ΑΕΚ, τρία νέα γήπεδα για τα παιδιά της Λάρνακας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Άντρο Καραπατάκη για τη σημασία που
δίνει και ο ίδιος στις υποδομές της ομάδας, όπως φαίνεται και από τις πρωτοβουλίες που παίρνει διαρκώς γύρω από αυτό το θέμα. Βλέπω επίσης εδώ τον Δήμαρχο
Λάρνακας, με τον οποίο ως ΚΟΑ έχουμε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, μία συνεργασία που έχει αποφέρει πολλά έργα για τον αθλητισμό της Λάρνακας.
Θεωρούμε εξάλλου το Δήμο Λάρνακας συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη των προσπαθειών μας για πρόοδο και ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού.

Καλορίζικα, λοιπόν, τα νέα γήπεδα!

Εύχομαι να τα απολαύσουν τα παιδιά!». 

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ κύριο Κωστάκη Κουκκουλλή συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας κύριο Άντρο Καραπατάκη και τον Δήμαρχο Λάρνακας κύριο Ανδρέα Βύρα. 

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια Αναμνηστικής πλάκας η οποία θα θυμίζει σε όλους τη σημερινή τελετή.

Η πλάκα αναφέρει: 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΑΝ
ΣΗΜΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ GRASSROOTS 
ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
«ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΟΤΟΥ»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤOY ΚΟΑ
κ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κ. ΑΝΤΡΟΥ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ Λάρνακας τιμώντας την γενικότερη προσφορά του στον Αθλητισμό, αποφάσισε όπως απονέμει στον Πρόεδρο του ΚΟΑ Aνδρέα Μιχαλίδη για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό της Κύπρου, αναμνηστικό τιμητική πλακέτα. Την πλακέτα παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Σωματείου ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Κωστάκης Κουκκουλλής,  

Τιμήθηκαν επίσης με αναμνηστικές πλακέτες όσοι συνέβαλαν σημαντικά για την υλοποίηση του έργου, είτε με χρηματοδότηση, είτε ως Μελετητές άνθρωποι και εταιρείες που μοιράστηκαν μαζί μας το ίδιο όνειρο. 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ:
1. AJK Ο ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΑΚΤΟΣ                    
2. PETROLINA HOLDINGS PUBLIC LTD Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ        
3. LATOUROS INVESTMENTS LTD Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΑΤΟΥΡΟΣ    
        
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                            
1. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
2. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
3. ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ
4. IACOVOU GROUP Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΙΑΚΩΒΟΥ
5. Γεώργιος Γερόπαπας Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
6. KMAPPING LTD ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
7. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ DKS TECHNISOL LTD  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
8. STAVROS & FILIPPOS ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ